NU RATAȚI! Tudor Gheorghe – “Nu se poate cu de toate”

NU RATAȚI! Tudor Gheorghe – “Nu se poate cu de toate”

394
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5,00)

Spectacolul lui Tudor Gheorghe cu poezia domnului Caragiale – “Pe un franc poet” – se încheia cu un catren: “Pe adresa dumitale nu prea vin din Iași parale, Caragiale”. Răspunsul: «Am destule festivale». Morala: nu se poate cu de toate!
Miercuri, 10 octombrie 2012, ora 19.00, la Sala Amza Pellea a Teatrului “Marin Sorescu” din Craiova, maestrul va împărtași publicului magia creațiilor lui Caragiale, adăugând evident atingerea sa personală inconfundabilă: “Am luat texte periodice din Moftul Roman, din publicistica lui Caragiale, din proza pe care a scris-o… Nu lipsesc nici poemele în proză… Sunt al dracului de actuale”, dezvăluie Tudor Gheorghe.
Artistul promite un spectacol bazat doar pe textul suficient de sugestiv al lui Caragiale: “fără trucuri exterioare, fără invenții, fără farafaslâcuri… Textul domnului Caragiale trebuie doar să fie spus. Nu se interpretează! De aceea va fi un șoc, pentru că eu voi spune textele lui Caragiale așa cum le spun pe cele ale lui Sorescu. Nu trebuie să faci absolut nimic. De ce trebuie să joci teatru? Să te strâmbi?”
Maestrul va fi acompaniat de orchestra “Iunion”, formula pe care “s-a chinuit foarte tare să o afle”, iar orchestrația va fi asigurată de Marius Hristescu.

Sursa: oradedolj.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.