Căminele, pregătite să primească studenţi

Căminele, pregătite să primească studenţi

5.216
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Universitatea din Craiova are 11 cămine studenţeşti, pregătite să primească bobocii, dar şi tinerii care nu sunt în primul an de studiu. Unii studenţi se vor caza într-un cămin cu baie proprie, frigider, internet, mobilier nou sau LCD în cameră, pe când alţii vor sta în cameră cu mobilier mai vechi şi baie pe hol, comună.

Cele 11 cămine sunt împărţite în patru categorii în funcţie de condiţiile în care va sta studentul. Încadrate la prima categorie sunt Căminele nr. 3,6,7,12 şi 14 care sunt noi şi au în cameră TV, frigider, internet, baie proprie şi mobilier nou. Din cea de-a doua categorie face parte Căminul nr. 10 (Electrotehnică) care este renovat şi are de asemenea, baie proprie, tv şi frigider în cameră. Din cea de-a treia categorie fac parte Căminele nr. 1,2,13,11 care sunt renovate şi au baie comună, iar din ultima categorie face parte Căminul Nr. 8 (Mecanică) care are grupul sanitar comun şi mobilier mai vechi. „După prima sesiune de examene am avut 2.900 de cereri şi acum aşteptăm admiterea care va avea loc în luna septembrie şi cele 200 de locuri vor fi comăpletate cu siguranţă”, a declarat Emil Staicu, Şef Serviciu Cămine-Cantine. Cinci cămine au fost igenizate, adică au fost văruite, vopsită lamperia, băile şi bucătăriile puse la punct şi igenizate. Casa scării este şi ea văruită, dar şi sălile de lectură sunt gata să primescă studenţii. Studenţii care strică ceva în cameră sunt obligaţi să repare. În ultimii ani, în căminele Universităţii din Craiova nu au fost scandaluri mari.

Preţurile avantajoase

Preţurile sunt în funcţie de căminul în care este cazat studentul, dar şi dacă este la buget sau taxă şi dacă are un părinte care este cadru didactic. Nici copiii care au probleme familiale sau provin din centrele de plasament nu sunt uitaţi şi plătesc mai puţin. „La cazarea în cămine aveam numite criterii la studenţii care depun cereri la noi. Studenţii de la învăţământul de stat care au locuit în anul anterior la cămin şi au depus cerere în temenul prevăzut, dar şi în funcţie de mediile obţinute în cadrul anului universitar, studenţii care au o bogată activitate în cadrul ONG-urilor şi care obţin certificate, studenţii reprezentativi la nivelul facultăţilor, studenţii de la învăţământul bugetar din anul I care au depus cerere, studenţii români orfani de ambii părinţi sau cei proveniţi de la Casa de copiii, studenţii bursieri de stat etc”, a spus Emil Staicu, Şef Serviciu Cămine-Cantine. Preţurile sunt cuprinse între 30 şi 245 de lei pentru studenţi, iar salariaţii cadre didactice achită 300 de lei pe lună şi sunt cazaţi în căminele cele mai noi. Studenţii cazaţi la Căminele Noi plătesc individual utilităţile. Căminele sunt dotate şi cu săli de lectură unde studenţii pot sta şi studia în linişte.

În cadrul UCV există şi două cantine, una la Mecanică (Căminul 14) şi una la Agronomie, unde studenţii pot servi masa cu preţuri cuprinse între 7 şi 13 lei. Unde nu există astfel de spaţii, studenţii au la fiecare etaj o bucătărie dotată cu plită, chiuvetă, mese unde pot să-şi gătească şi să servească masa.

Cu acces la spălătorie

Studenţii primesc maşini de spălat la Căminele de la Electrotehnică- 1, Institut – 3 şi Facultatea de Sport – 1. Aparatura funcţionează pe bază de jetoane sau cartelă şi preţul pentru o spălare (în funcţie de program şi de greutatea rufelor) este între 0,8 şi 1,5 lei/spălare. Pe perioada de vară, Căminul Nr. 13 de la Facultatea de Sport a găzduit studenţii care au avut restanţe sau cursuri de vară. Tarifele sunt de 15 lei/noapte sau 200 de lei/lună. Căminul Nr. 3 de la Agronomie are şi apartamente care cuprind pe lângă dotările de lux şi o încăpere considerată birou.

Sursa: lupamea.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.