Pocnesc căpuşele portocalii

Pocnesc căpuşele portocalii

489
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Mi-a semănat a rău cum primarul Craiovei moderne, Antonie Solomon, ne povestea nouă, ziariştilor, pe care, deşi din când în când ne apostrofează nu tocmai ortodox, nu ne-a considerat niciodată paraziţi, pentru că are mai mult de şapte clase, ne povestea, aşadar, cum îl simte el pe Sirop aproape de miezul acţiunii, al curăţirii oraşului, adică. Flavius Sirop, remarcat în Craiova doar prin câteva salturi dezarticulate pe o voce de hip-hopper, dar numit director general la SC Salubritate Craiova Srl. A mai spus-o şi despre alţii, dar, în cazul acestui Sirop, a sunat altfel. De ce?

Pentru că Solomon vorbea chiar de vocea subiectului, nu de capacităţile sale managerile sau de calificările sale în administraţia publică. Spunea primarul că-l vede foarte activ, îl aude, de fapt, fiindcă vorbeşte des prin staţie. Vă amintiţi care, aia rămasă de pe vremea lui nea Gigi Nedelescu, viceprimarul: “Şase, sunt unu! Răspunde!” Să fim bine înţeleşi: Sirop e un băiat chiar simpatic, care poate chiar se pricepe la unele lucruri. Nu l-am testat la cunoştinţe (cu un “i” se scrie, nu cu doi, ca în cabinetele slugilor PDL) din cele câteva sute de ordine ANRSC sau din Legea serviciilor publice, pe care este ghidată activitatea pe care o coordonează, pentru că n-a fost cazul. Aş fi încercat dacă era numit prin concurs, dar, aşa, politic, n-avea sens.

Însă, ca şi alţii, a acceptat să sugă din banii contribuabilului pentru că aşa a fost îndoctrinat. Revenind, am înţeles, din momentul în care primarul Solomon i-a pronunţat numele şi i-a prezentat veleităţile, că aşteaptă ceva de la acest Sirop. Şi, iată, (da, imperativul se izolează prin virgule), a primit Solomon ce a cerut. Directorul general al SC Salubritate Craiova l-a făcut pe şeful său incompetent. Franc, fără introduceri şi laterale! “Există un singur cuvânt cu care pot să-l calific pe domnul primar: incompetent!” În fine, a încearcat el să explice apoi cum a devenit victima unor funcţionari care ar fi întocmit greşit nu ştiu ce contract de delegare ş.a.m.d. Nimic nu m-ar fi deranjat, până la urmă, dacă nu aş fi fost nevoit să-l asociez pe Sirop cu alte specimene din PDL, deviate constructiv, se pare, încă din genă. Pentru că, pe ultima sută de metri, s-a lansat în jigniri, în loc să aleagă drumul demnităţii. Deşi ştia de mult că ai lui vor să aranjeze intrarea pe piaţa salubrizării din Craiova a unui client, Sirop a preferat să se bucure la câteva sute de milioane din bani publici – banii proveniţi din administrarea bunurilor Craiovei sunt BANI PUBLICI, în loc să-şi dea demisia în momentul în care a realizat că afacerea a răsuflat şi că srl-ul nu va primi niciodată contractul pe achiziţii publice şi nici altfel. O hârtiuţă mai avea de semnat Sirop până la ieşirea din canalul căpuşilor bugetare… Acum, e prea târziu! Este condmnat la cel puţin încă un mandat de colaborare cu indivizi precum, de pildă, actualul prefect de Dolj, Giugea.

Marian Bădîrci



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.