Indemnizaţiile pentru persoanele cu handicap din Slatina, plătite din bugetul local

Indemnizaţiile pentru persoanele cu handicap din Slatina, plătite din bugetul local

442
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Banii necesarii plăţii indemnizaţiilor persoanelor cu handicap din Slatina aproape că au fost epuizaţi în luna august, fondurile pentru luna septembrie fiind insuficiente. Ajutoarele sociale pentru luna august au costat bugetul local 1.612.610 lei, rezultând un disponibil în valoare de 140.390 de lei. În acest sens, municipalitatea a alocat 76.000 de lei Direcţiei de Protecţie şi Asistenţă Socială, rectificare bugetară aprobată şi de Consiliul Local. Suma ar trebui să fie acoperită, ulterior, din prevederile bugetare repartizate din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată.

 

„Am avut un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetară. Am fost forţaţi să facem acest lucru pentru că am aşteptat până în ultimul moment să vedem dacă ni s-au alocat sume din cotele defalcate din TVA pentru persoanele cu dizabilităţi. Au fost alocate pentru plata din luna septembrie 76 de mii de lei, sperăm ca, până la sfârşitul anului, să primim aceşti bani de la bugetul de stat. În condiţiile în care nu vom primi de la buget aceste sume, aşa cum este normal şi cum s-a întâmplat până acum, atunci, acestea vor fi acoperite din bugetul local”, a declarat Minel Prina, viceprimarul Slatinei.

Rectificare bugetară pentru protecţia mediului

În cadrul aceluiaşi proiect de rectificare bugetară, Primăria Slatina a alocat 60.000 de lei pentru alocarea unei pompe submersibile şi a unei pompe cascadă. Acestea sunt necesare pentru realizarea unui punct pentru reţeaua de canalizare pluvială. Minel Prina, viceprimarul Slatinei, a ţinut să precizeze că banii alocaţi pentru aceste cheltuieli nu vin din bugetul local.

 

„În această rectificare avem un obiectiv de 60 de mii de lei. Aceşti bani sunt prevăzuţi pentru a cumpăra nişte pompe, dar banii sunt luaţi din garanţia de execuţie dată de către constructori. Nu sunt banii Consiliului Local, sunt banii pe care trebuia să şi-i ia constructorul atunci când se făcea recepţia. În momentul de faţă, sunt în perioada de garanţie, am făcut o solicitare, două, chiar trei, nu mi-au răspuns, şi am atacat garanţia de bună execuţie şi trebuie să achiziţionăm noi aceste pompe”, a spus Prina. În plus, legislativul local a aprobat, marţi, alocarea a 500 de milioane de lei vechi pentru dotarea cu mobilier a imobilului. Reprezentanţii primăriei spun că, din prima zi de şcoală, preşcolarii vor putea să meargă la noua grădiniţă. „Un alt lucru pentru care am făcut această rectificare de buget este că am alocat pentru grădiniţa cea nouă, cea de lângă Şcoala «Eugen Ionescu», o sumă de bani pentru realizarea mobilierului astfel încât să putem să cazăm deja copii şi la această grădiniţă cu program prelungit”, a declarat viceprimarul Slatinei, Minel Prina.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.