Solomon candidat PSD?

Solomon candidat PSD?

482
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 4,00)

Împărţeala candidaţilor USL-UNPR pe colegii s-a finalizat în proporţie de 92%, la Tulcea, în ultimele zile. Nu avem încă datele exacte la Dolj, pentru că, aşa cred eu, nici măcar liderii PSD locali nu ştiu la acest moment care va fi “execuţia” electorală luni sau marţi, după prânz. Simplul fapt că, la această oră, deşi stafurile PSD-PNL-UNPR au căzut la o înţelegere, la Tulcea, nimeni nu răsuflă măcar două cifre, mă face să cred că situaţia nu e clară la Dolj. Prin eliminare, de ce nu poate fi limpede? De pildă, nu PNL mi se pare o necunsocută în acest joc, aşadar nodul sau nodurile sunt altundeva. Ceva îmi spune, tot ca exemplu, că deputatul PSD-PC-PDL Florentin Gust nu va mai candida la Dolj. Chiar nici în altă parte. Dar nici asta nu ar fi cea mai delicată dintre scenetele pre-electorale din USL-UNPR.

Părerea mea e că povestea rămâne la UNPR. Din câte ştiu, Ponta a fost injectat destulă vreme anti-Solomon. Antonie Solomon, fostul primar al Craiovei, contracandidatul actualului primar la alegerile din iunie 2012. Nu mai contează de cine. Aşa că nu m-ar mira ca mahării USL din Capitală să nu-l agreeze pe Antonie Solomon. Însă nu e atât de simplu, pentru că la mijloc este şi Gabriel Oprea, ca să nu mai vorbesc de Gigi Neţoiu şi de alţii. Iar când vine vorba de voturi, Solomon scoate cel puţin doi parlamentari şi jumătate pe Craiova, prin numărul de voturi pe care le aduce. Ca atare, dacă UNPR nu a primit colegii la Dolj, unde va candida Solomon? La PP-DD? Toată lumea spune asta, eu încă nu am motive să o cred. Cea mai tare mutare, în opinia mea, este Antonie Solomon la PSD. Şi cu asta s-a încheiat şi povestea alegerilor din decembrie la Dolj. Pentru că, în funcţie de plasarea lu Solomon, USL poate lua toate cele 15 locuri de parlamentari care îi revin judeţului. Marian Bădîrci

P.S. În urmă cu multă vreme am scris: “Ion Prioteasa, candidat-surpriză la Primărie Craiova?”. Nu a fost, dar Prioteasa a confirmat, un an mai târziu, că aşa trebuia să fie!



2 COMENTARII

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     07-09-2009
    Locatie
     departe...
    Mesaje
    495

    orice este posibil, sa-i fie de bine

  2. #2
    De-al casei
    Data de inscriere
     03-06-2006
    Mesaje
    368

    Poate sa candideze pentru orice partid … pe Solomon il votez …

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.