Constantin Dascălu, cel mai activ parlamentar din Dolj

Constantin Dascălu, cel mai activ parlamentar din Dolj

1.121
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Constantin Dascălu, un om asemeni ţie, va candida în Craiova, în colegiul uninominal 2 pentru Camera Deputaților. Vei afla în campania electorală care este programul său, de ce candidează şi de ce reprezintă cea mai bună alegere pentru tine. Până atunci însă, hai să aflăm împreună câteva lucruri despre omul Constantin Dascălu… Să-l cunoşti aşa cum este: soț, tată, bunic și nu în ultimul rând, un om dintr-o bucată, care spune lucrurilor pe nume. Pe bune!

Spune adevărul

”În copilărie am aflat că minciuna costă… şi ustură, rău de tot. Aşa încât am învățat că e mai bine să spun adevărul, oricare ar fi acesta. E mai bine !”

Își respectă promisiunile
”E obligatoriu să-ți respecți promisiunile făcute. Cum altfel să fii respectat de oameni? Și apoi, îmi aduc mereu aminte ce-mi spunea primul meu învățător: “Mai Costică, nimic nu contează mai mult decât cuvântul dat. Ăsta-i lucrul cel mai important. Cuvântul…”

Un om corect
”Am plecat de la țară şi am fost nevoit să mă descurc singur… Mi-am spus că altă şansă nu am decât să muncesc şi să fiu corect. Am reuşit în viață şi asta mă face să mă gândesc că am avut dreptate: în viață e bine să fii corect şi cinstit.”
Familist convins
”Am 62 de ani. Mi-am cunoscut soția în clasa a 10-a. Eram copii pe atunci. Ne-am căsătorit când eram în anul 4 de facultate. Suntem căsătoriți de 41 ani, avem doi copii şi trei nepoți. În familie îmi regăsesc echilibrul şi resursele pentru a merge mai departe.”

Obișnuit cu munca
”Am muncit de copil. Pe vremea aceea, nu aveam încotro. Mă duceam adeseori cu bunicii mei să lucrez la câmp, la săpat, la porumb sau să seceram grâul. Aşa încat m-am obişnuit de mic să muncesc din greu. După facultate am lucrat la IRA Craiova, apoi la OLTCIT. Am fost director al Camerei de Comerț şi Industrie “Oltenia”. În ultimii ani am fost vicepreşedinte al Consiliului Județean Dolj și apoi deputat. Îmi place să fiu util şi sper să găsesc resurse să muncesc toată viața.”
Prima locuință
”În Brazda, la G2, apt. 101… O garsonieră, în care am stat ani de zile cu soția, cei doi copii şi cumnatul meu… Eram 5 persoane într-o singură cameră…”

Un tată devotat
”Nu am fost un tată sever dar am vrut să le asigur copiilor mei condițiile necesare pentru a-şi dezvolta personalitatea, pentru a putea să ia decizii singuri… La fel am procedat cu toți tinerii cu care am lucrat. E nevoie să-i încurajezi, să-i ajuți să-şi ia viața în propriile mâini… Am crezut întotdeauna că e mai bine să-i învăț să pescuiască decât să le dau peşte… Cea mai sigură investiție a unei familii şi a unei națiuni este în copii.”
Constantin Dascălu, bunicul.
”Nepoții sunt o bucurie care îți luminează viața în alt mod decât au făcut-o copii la vremea lor. Ai şi o altă vârstă şi un alt mod de a înțelege lucrurile… Crăciunul?! E sărbătoarea mea preferată. Ne adunăm de pe unde ne aflăm şi sărbătorim împreună. Sentimentul pe care ți-l dă o familie reunită nu poate fi înlocuit cu nimic.”

Gânduri despre viitor
”Doresc să sprijin ca și până acum acele proiecte care oferă craiovenilor posibilitatea de a trăi decent, care redau tinerilor încrederea, oferă fiecăruia respectul cuvenit şi bunăstare tuturor familiilor. Voi încuraja proiectele care se îndreaptă către tineri, de la crearea unor noi locuri de muncă sau construirea de locuințe şi până la apariția unor cluburi, cinematografe sau săli de sport, unde aceştia să-şi petreacă în mod agreabil timpul liber. Voi susține orice propunere care vizează pensionarii, de la creşterea continuă a pensiilor şi până la asigurarea celor mai diverse facilități pentru aceştia.”
Un mesaj pentru craioveni
”Împreună cu ceilalți candidați ai ARD în Colegiile Uninominale din Craiova formăm o echipă redutabilă, capabilă să se bată pentru fiecare proiect benefic oraşului nostru. Noi vrem să trăim cu mândrie în Craiova. Vom reuşi împreună.”



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.