Poliţele RCA se vor scumpi cu până la 50% de la anul

Poliţele RCA se vor scumpi cu până la 50% de la anul

1.093
11
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Poliţele obligatorii RCA s-ar putea scumpi de la începutul anului viitor chiar şi cu 50%, dacă  proiectul de lege emis de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor va fi aprobat. Conform actului, preţul poliţelor RCA va trebui să includă şi profitul companiilor de asigurări. Totodată, poliţele RCA ar putea avea, de la anul, şi rolul de poliţă Casco.

Potrivit realitatea.net, preţul mediu al unei poliţe RCA variază în prezent între 400 şi 2.000 de lei/an. Este cunoscut însă faptul că cei mai mulţi români optează pentru variantele cele mai ieftine. Prin practicarea de tarife scăzute la RCA, companiile reuşesc, pe termen scurt, să atragă numeroşi clienţi şi, implicit, să îşi majoreze veniturile şi cota de piaţă. Pe termen lung însă, aceste societăţi ies în pierdere şi întârzie foarte mult plata despăgubirilor către şoferii prejudiciaţi. După amenzile aplicate în vară, Comisia de Supraveghere a Asigurărilor intenţionează să-i oblige pe asiguratori să nu mai vândă poliţe pe care nu le pot acoperi ulterior.

Potrivit unui proiect de lege al CSA, citat de mediafax, “Asiguratorii au obligaţia de a stabili tarifele de prime astfel încât [..] primele estimate pe următoarele 12 luni să acopere toate riscurile asumate, toate cheltuielile aferente şi marja de profit a asiguratorului„.

De principiu poliţele RCA se scumpesc cam lună de lună cu 2, 3 procente, dar s-ar părea că de la începutul anului viitor o să existe o scumpire ceva mai accelerată. Ne putem aştepta chiar şi la o creştere de 30-40% începând cu luna decembrie sau chiar ianuarie„, spune RĂZVAN RUSU, broker asigurări.

Primele se asigurare se vor mări, poate chiar se vor dubla, având în vedere că CSA urmăreşte ca în acelaşi timp o poliţă RCA să poată fi folosită chiar ca o poliţă de asigurare CASCO, în limita unei sume care deocamdată nu este cunoscută„, anunţă CRISTI DOCAN, broker asigurări.

Conform realitatea.net, în ultimul an, zeci de mii de şoferi au fost nevoiţi să suporte reparaţiile maşinilor, pentru că RCA–ul şoferului vinovat nu a fost plătit la timp de compania asiguratoare. Un clasament al companiilor de asigurări rău platnice, dar care vând poliţe RCA ieftine, poziţionează societatea Euroins pe primul loc. Atât la numărul poliţelor RCA vândute cât şi la întârzierile la plată, urmează Astra Asigurări, Asirom, Omniasig şi Carpatica.



11 COMENTARII

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     14-02-2009
    Locatie
     Craiova, Romania
    Mesaje
    172

    hai ca asta e buna, anu’ asta s-au scumpit cu 40-50%, anul viitor inca 50%? De asta nu mai face lumea rca, ca au luat-o razna si astia..

  2. #2
    Afacerist
    Data de inscriere
     24-03-2008
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    40

    asa e eu am platit-o in luna mai anu asta si am prins majorarea de 30% deja…. daka mai pun inca 50% din ianuarie, e aproape casco ce mama masii… asta e romanica noastra

  3. #3
    0-day Member
    Data de inscriere
     18-04-2011
    Mesaje
    3

    astea nu mai sunt sanatosi la cap, veniturile populatiei au inghetat sau au scazut de vreo 3 ani incoace si ei anunta scumpiri peste scumpiri…

  4. #4
    Oldtimer
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    1054

    Sa ia mai multi bani de la aia care fac accidente. Nu de la mine care n-am facut niciun accident !!!! Rasa lor. Nici nu-mi mai fac rca daca ma supar!!!

  5. #5
    0-day Member
    Data de inscriere
     06-01-2012
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    8

    Salarii mici,preturi mari nu stiu unde o sa se ajunga!

  6. #6
    Senior Member
    Data de inscriere
     03-06-2006
    Mesaje
    548

    O sa vada ei cati nu o sa isi mai permita sa fac rca si o sa circule si cati nu o sa mai vrea sa isi fac rca …ce vreti tara fara Tepes …

  7. #7
    De-al casei
    Data de inscriere
     15-03-2008
    Locatie
     Craiova, Brazda lui Novac
    Mesaje
    258

    Nimic nu e scump. Nu va mai plangeti, ca n-avem loc de masini pe strada, deci nu e nici benzina scumpa, nici diesel-ul si nici taxele.

  8. #8
    0-day Member
    Data de inscriere
     18-04-2011
    Mesaje
    4

    @Yoannis : cat e litru de benzina si de motorina in vest ? ce venituri au aia ?
    cat e litru la noi si ce venituri avem noi ?
    la pret/litru ne apropiem foarte mult, dar la venituri suntem la mare foarte mare distanta.
    70% din proprietarii de masini fac mari eforturi sa si le intretina si daca ajungem sa vindem masinile, ne apropiem de tarile bananiere si nici decum de cele din ue, unde cica am fi si noi…

  9. #9
    Newcomer
    Data de inscriere
     30-10-2012
    Mesaje
    11

    e bine, poate mai dispar din masini, desi sigur mai vine inca un val de bulgaroaice.

  10. #10
    Oldtimer
    Data de inscriere
     11-01-2007
    Mesaje
    1225

    Ce se intampla daca fac accident (presupunand ca eu sunt vinovatul, sunt victime si trebuie chemata politia), iar asigurarea si masina este pe numele tatalui ? Exista posibilitatea ca asiguratorul sa nu repare „victimei” ?

  11. #11
    Senior Member
    Data de inscriere
     16-12-2009
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    800

    astia is idioti? pretul rca-ului acum un an a fost de 314 lei pe un an la motor de 1.1(la city insurance,cea mai ieftine la vremea aia), iar azi am fost sa-mi fac din nou aigurare pe un an, dar m-am lasat pagubas cand am auzit suma: 1000 lei???!!!!!(s-a triplat la city insurance). cea mai ieftina am gasit-o la groupama cu 644 pe un an. Romania e tara tuturor posibilitatilor

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.