Consilierii nu sunt de acord în adoptarea bugetului județean. Află pentru ce...

Consilierii nu sunt de acord în adoptarea bugetului județean. Află pentru ce vor să aloce banii

999
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Consiliul Județean Dolj (CJD) a organizat astăzi prima ședință ordinară, pe anul acesta în care s-a dezbătut bugetul județului  pentru anul 2012.

Foto: Costinel Mitrache

Deși noul bugetul este unul de criză, așa cum transmit autoritățile locale în ultimii trei ani, în 2012 el reprezintă 89% din bugetul de anul trecut. La capitolul investiții s-au alocat 200.936 milioane lei.

Chiar și așa Consiliul Județean a solicitat, prin proiectul cu numărul 11 pe ordinea de zi, suma de 227.000 lei pentru unele dotări: calculatoare în valoare de 55.000 lei, programe antivirus de 35.000 lei, imprimante color laser de 50.000 lei și un laptop cu doar 12.000 lei.

Tot aici, Dan Mogoș,vicepreședintele CJD, a propus ca pentru ONG-uri să se aloce finanțări nerambursabile  de 300.000 lei. Proiectul a fost aprobat cu 14 voturi împotrivă și o abținere, dar înainte de asta, a creat o polemică între consilierul Dan Mogoș și Ștefan Stoica, unde cel din urmă este de părere că organizațiile non-guvernamentale ar trebui sa funcționeze cu bani proprii.

La capitolul „Sănătate”, Spitalul Județean rămâne în așteptarea banilor

Spitalului Județean de Urgență i s-a alocat un buget de 700.000 lei  dintre care 260.000 lei pentru schimbarea ascensoarelor și 190.000 lei pentru renovarea etajelor trei și patru. De asemenea restul sumei de bani ar reveni amenajării peisagistice. Proiectul nu a fost adoptat astăzi din cauza unor nelămuri din partea consilierilor.

Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj a hotărât să se organizeze o altă întâlnire în care să se decidă cum vor fi cheltuiți banii, dar propunerile să vină din partea conducerii spitalului.

Diana Zamfir



1 COMENTARIU

  1. #1
    Senior Member
    Data de inscriere
     26-03-2010
    Mesaje
    902

    jeguri de oameni ! Si cand te gandesti ca scarbele astea iti promit si pe masa si pe taso aproape cand vin alegerile ca ultimii milogi …doar sa tina osul bine in dinti..

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.