Ce spun comercianții de la Târgul de Paște de la Craiova despre...

Ce spun comercianții de la Târgul de Paște de la Craiova despre vânzări

17.753
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

A scăzut puterea de cumpărarea a românilor, aceasta este concluzia la care au ajuns cei mai mulți dintre comercianți prezenți, anul acesta, la Târgul de Paște de la Craiova.

Autoritățile locale intenționează ca Târgul de Paște din Craiova să devină un simbol al comunității, un loc unde meșteșugurile, produsele locale, bunătățile de tot felul și spiritul comunitar se întâlnesc.

Anul acesta, târgul și-a deschis porțile în data de 19 aprilie. Comercianții prezenți, fie că vorbim despre meșteri populari, fie despre cei care au la vânzare bunătăți, și-au împărtășit dezamăgirea și îngrijorarea privind scăderea puterii de cumpărare a vizitatorilor.

Delicatesele specifice acestei perioade au, de regulă, căutare la astfel de evenimente. Anul acesta, însă, vânzările de produse culinare au suferit un regres.

„A mers slăbuț. Chiar foarte slăbuț. Vizitatori au fost foarte mulți, s-a văzut acest lucru, dar se pare că a scăzut enorm puterea de cumpărare. Din gama noastră de produse, am vândut mai bine acele porții de gogoși. Au fost familii care au luat o caserolă și patru persoane, de exemplu, s-au limitat la porția respectivă”, a spus unul dintre comercianții prezenți la Târgul de Paște de la Craiova.

Acesta a mai precizat că a avut mulți clienți din rândul turiștilor veniți din Bulgaria.

Nici obiectele realizate manual nu au fost căutate de către vizitatori.

„A mers foarte slab. Nu sunt appreciate aceste tocătoare lucrate manual. Merg chinezăriile, asta am observat. Am vândut foarte puțin, față de cât mi-am imaginat că voi vinde. Voi continua să merg la târgurile din Gorj, dar cred că puterea de cumpărare este tot mai mică”, a menționat un meșter popular venit din județul Gorj.

Totodată, pentru parcul de distracții „au fost cerințe și nu prea”, la fel cum au spus cei de la casierie și despre roată.

La polul opus au stat cerințele pentru plimbările cu barca pe lac. Tariful este unul modest, acesta este un prim factor încurajator în privința optării pentru un astfel de moment de relaxare. Pentru o călătorie de 30 de minute, tariful este 10.50 de lei, iar pentru o oră, 21 de lei.

 



1 COMENTARIU

  1. #1

    Mesaje

    […]  » Citește mai mult… […]

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.