Craiova: Taxe mai mari pentru proprietarii de chioşcuri şi terase

Craiova: Taxe mai mari pentru proprietarii de chioşcuri şi terase

621
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(5 voturi, media: 4,00)

Hotărârea de a păstra cuantumul taxelor şi impozitelor locale la nivelul anului trecut a fost votată, azi, de Consiliul Local Craiova. Totuşi, o excepţia s-a strecurat: proprietarii de chiocuri vor plăti mai mult pe metrul pătrat.

„Taxele vor rămâne la cuantumul stabilit. Este un efort foarte mare pe care îl facem. Am profitat de oportunitatea oferită în care ni s-a permis să nu indexăm și am decis să nu mai punem noi biruri pe capul cetățenilor Craiovei”, a precizat primarul Craiovei, Olguţa Vasilescu, în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Local de astăzi.

„Există o singură schimbare la sumele plătite pentru chioșcuri pe metrul pătrat, deoarece o persoană care vindea în piață, în frig, plătea mai mult ca cei care aveau chioșcuri, cei din piață scoteau din buzunar 3.000 de lei pe an, iar cei cu chioșcuri 100 de lei, așa că am crezut că trebuie să echilibrăm situația”, a motivat Vasilescu.

Astfel, conform Art. 25 din Hotarârea nr. 282, privind aprobarea impozitelor şi taxelor locale, pentru anul 2013, taxa pentru ocuparea terenurilor, aparţinând domeniului public şi privat, cu terase sezoniere şi parcuri de distracţii, în care se desfăşoară activităţi comerciale, diferenţiată pe zone de atracţie comercială, va fi următoarea: 1 leu pe zi pe metrul pătrat – în zona 0; 0,75 lei pentru zona a doua, respectiv 0,5 lei – pentru zonele 2 şi 3.



4 COMENTARII

  1. #1
    Senior Member
    Data de inscriere
     03-06-2006
    Mesaje
    669

    Taxele desi nu sunt impozite, sa ma rog sunt o forma de impozit, nu ar trebui puse in functie de cat stai in frig ,,, e irelevant … ci de cat porduci nu m-ar mira sa aflu ca cineva care vinde in piata are un profit mai mare ca un chiosc …

  2. #2
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     18-09-2008
    Locatie
     Orasul Leilor,Craiova
    Mesaje
    225

    Aceasta decizie probabil o sa mai mareasca putin preturile

  3. #3
    legalizez ganduri
    Data de inscriere
     04-10-2005
    Locatie
     Above And Beyond
    Mesaje
    9499

    Daca vor creste preturile, vor scadea si mai rau vanzarile…si asa sunt in bataia vantului…

    i¿½Fixeaza-ti in minte chiar de acum o regula si un ideal de purtare carora sa te conformezi atat in singuratate cat si intre oameni, caci intelepciunea e a ta numai cand o dai altuia, altfel ea este numai in tine.i¿½Nicolae IorgaR.I.P Ovidiu
  4. #4
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     03-08-2006
    Locatie
     CV9
    Mesaje
    79

    In campanie se lauda ca scade taxele ca sa atraga investitori si locuri de munca, vad ca stie doar sa le mareasca. Deocamdata nu am auzit de nicio firma sa fi investit in Craiova

    Si o terasa este o investitie.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.