Universitatea din Craiova – Caravana Învăţământului Oltean – 2013

Universitatea din Craiova – Caravana Învăţământului Oltean – 2013

685
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În perioada 18 februarie – 15 martie 2013, UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA, prin Centrul de Consiliere şi Orientare Profesională, va derula a VII- a ediţie a proiectului Caravana Învăţământului Oltean, având ca scop prezentarea ofertei educaţionale a Universităţii din Craiova.
Proiectul va fi susţinut de broşura Ghidul Candidatului conţinând prezentarea Universităţii din Craiova şi a ofertei educationale. Acesta se va desfăşura în cele cinci judeţe ale Olteniei, fiind vizitate peste 120 de licee din aproximativ 27 de localităţi. Prin derularea proiectului în discuţie, se urmăreşte o informare detaliată, actualizată, cu privire la facultăţile Universităţii din Craiova, a criteriilor de admitere, dar şi un permanent dialog al echipei Centrului de Consiliere şi Orientare Profesională cu elevii claselor terminale şi cu cadrele didactice.
Universitatea din Craiova are o structură complexă ce include 11 facultăţi cu 55 domenii şi 105 specializări pentru ciclul LICENŢĂ.
Dacă prima ediţie Caravana Învăţământului Oltean s-a derulat în 35 de licee, în prezent, Centrul de Consiliere şi Orientare Profesională şi-a propus vizitarea a peste 120 de licee. Campania de promovare va fi realizată în colaborare cu reprezentanţi ai facultăţilor şi membri ai Convenţiei Organizaţiilor Studenţeşti, adresându-se liceelor din judeţele Olteniei.
Strategia de promovare vizează mai multe etape şi anume: sensibilizarea mediului preuniversitar (elevi şi corp profesoral) asupra necesităţii de orientare şcolară a elevilor din anii terminali şi preterminali, prin distribuirea de materiale promoţionale şi stabilirea calendarului de activităţi promoţionale la sediile liceelor; vizitarea fiecărui liceu şi prezentarea ofertei educaţionale direct şi nemijlocit beneficiarilor, adică fiecărei clase de elevi, asociate fiind discuţii şi explicaţii pe marginea posibilităţilor de orientare şcolară şi a exigenţelor impuse de tematica admiterii, în funcţie de specializările la care s-ar preta profilul respectivei clase de elevi.
Acest proiec va continua cu evenimentul Zilele Porţilor Deschise, unde va fi prezentată oferta educaţională actualizată (cifra de şcolarizare pentru admiterea 2013-2014), eveniment în cadrul căruia vor avea loc şi simulările Student pentru o zi!
Proiectul va începe cu prezentarea ofertei educaţionale în Slatina, judeţul Olt. Liceele care vor fi vizitate de echipa Centrului de Consiliere şi Orientare Profesională sunt: Colegiul Naţional Ion Minulescu, Colegiul Tehnic Metalurgic, Colegiul Naţional Economic Petre S. Aurelian, Colegiul Naţional Radu Greceanu şi Colegiul Naţional Vocaţional Nicolae Titulescu.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.