Târgul Gaudeamus debutează mâine, la Craiova, cu a XX-a ediţie – aniversară!

Târgul Gaudeamus debutează mâine, la Craiova, cu a XX-a ediţie – aniversară!

1.065
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Societatea Română de Radiodifuziune – Radio România şi Radio „Oltenia” Craiova anunţă o nouă ediţie a Târgului Gaudeamus, una cu totul specială, care marchează nici mai mult nici mai puţin de 20 de ani de la prima serie a manifestărilor dedicate cărţii, precum şi 85 de ani de Radio România.

Timp de cinci zile (27 februarie – 3 martie) craiovenii şi, în general, iubitorii de carte, sunt aşteptaţi în foaierul Teatrului Naţional “Marin Sorescu” pentru a vizita marea librărie Gaudeamus. Deschiderea oficială are loc mâine, la ora 11.30, în prezenţa  organizatorilor, expozanților şi autorităților locale.

Pentru această ediţie, 43 de edituri din ţară, dar şi din străinătate vor fi prezente la Târgul Gaudeamus, prin agenţiile de distribuţie a cărţilor. În plus, organizatorii anunţă peste 30 de evenimente culturale, printre care campanie de donaţie de carte pentru bibliotecile rurale din Oltenia – „Cărţile se întorc acasă”; Concursul Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu”; expoziţia de fotografie Istoria imaginară a cărţii şi a scrisului etc. Târgul de la Craiova este al doilea ca vechime al Caravanei GAUDEAMUS, după cel de la Cluj-Napoca. „Craiova a demonstrat că are o viaţă culturală vie, iar publicul e extraordinar!”, spune directorul Vladimir Epstein. “A crescut foarte mult, depăşind pronosticurile iniţial rezervate ale organizării unui târg de carte în Oltenia. Aici mă refer pur şi simplu la magia de a descoperi că iubirea de carte e, de fapt, motorul care susţine toate lucrurile. (…) „E o plăcere să revenim în Cetatea Băniei şi o facem, iată, de 12 ani, de fiecare dată cu bucurie reînnoită!”, a mai spus Vladimir Epstein într-un interviud acordat cotidianului Cuvântul Libertăţii,



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.