Administraţiile locale, atenţionate cu privire la monitorizarea picnicurilor din perioada Paştelui

Administraţiile locale, atenţionate cu privire la monitorizarea picnicurilor din perioada Paştelui

1.678
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Administraţiile locale vor fi atenţionate de către Garda Naţională de Mediu /GNM/ cu privire la gestionarea situaţiei din teren în perioada sărbătorilor pascale, când majoritatea românilor ies la iarbă verde, a declarat, marţi, într-o conferinţă de specialitate, Octavian Popescu, director general al Direcţiei Generale Controlul Poluării din cadrul GNM.

„Aceste sărbători nu vor fi foarte fericite pentru noi pentru că vom avea de lucru cu cetăţenii care lasă în urma lor deşeuri în ape, pe malurile râurilor sau în locuri neamenajate, după organizarea de grătare. Promitem că vom începe cu atenţionarea administraţiilor locale şi vom fi prezenţi, evident, şi în teren”, a afirmat Popescu. România are o Lege a picnicului, care a intrat în vigoare în data de 27 martie 2012. Actul normativ prevede că pot fi amenajate zone speciale pentru picnic pe domeniul public sau privat al statului sau al unităţilor administrativ-teritoriale, dotate cu utilităţi şi facilităţi pentru această activitate şi în care aprinderea focului este permisă. Acestea se vor găsi în parcuri şi în zonele limitrofe ale pădurilor situate în intravilanul localităţilor.

Persoanele care merg la picnic nu au voie să spele obiectele folosite în apele din vecinătatea zonei speciale amenajate, să hrănească animalele sălbatice, să distrugă plantele. Oamenii sunt obligaţi prin lege să arunce deşeurile doar în locurile special amenajate, să aprindă focul doar în locurile special amenajate şi să-l supravegheze permanent, să lase locul aşa cum l-au găsit, să nu arunce ţigări sau chibrituri aprinse în alte locuri decât cele special amenajate, să respecte bunele moravuri. Nerespectarea prevederilor acestei legi se pedepseşte cu amenzi cuprinse între 100 şi 5.000 de lei.

Sursa: AGERPRES



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.