Craiova: Echipa studenţească „RoadRunners” a obţinut premiul II la Cupa Mondială Freescale

Craiova: Echipa studenţească „RoadRunners” a obţinut premiul II la Cupa Mondială Freescale

996
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Echipa studenţească „RoadRunners”, de la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova, a obținut Premiul II la proba de obstacole (Object avoidance exercise) la finala europeană a prestigioasei competiții internaționale “The Freescale Cup”, la care s-au înscris 107 echipe studențești din 11 țări europene.

Cupa Mondială Freescale (fostă Motorola), finala pe Europa, s-a desfăşurat în perioada 26-27 martie 2013 la ESIEE (École Supérieure d’Ingénieurs en Électronique et Électrotechnique), Paris, Franța.
Concursul, desfășurat în domeniul sistemelor embedded, a presupus dezvoltarea unor structuri și algoritmi pentru o arhitectură realizată pe o mașină electrică prototip.

Firma Freescale a donat pachete integrale (mașină electrică, servomotoare, cameră video, placă de dezvoltare cu microcontroller) pentru realizarea proiectului final.

Echipa craioveană „RoadRunners” a obținut Premiul II la proba de obstacole (Object avoidance exercise) în această prestigioasă competiție internațională.

Componența echipei este următoarea:
– Anghel Marius (student, anul IV Automatică și informatică aplicată);
– Petroianu Sorin (student, anul IV Automatică și informatică aplicată);
– Pițigoi Lucian (student, anul IV Automatică și informatică aplicată);
– Prof. dr. ing. Cosmin Ionete – responsabil.

În octombrie 2012, reprezentanţii Facultăţii de Automatică, Calculatoare și Electronică din cadrul Universității din Craiova au decis participarea în premieră cu 2 echipe studențești la Cupa Mondială Freescale (fostă Motorola), concurs ce s-a desfășurat inițial pe zone geografice (Europa, Asia, America Centrală și de Sud, America de Nord). O singură echipă craioveană a ajuns în finală, echipa „RoadRunners”.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.