Universitatea din Craiova: „Specializările Facultăţii de Ştiinţe Sociale sunt reorganizate, nu desfiinţate”

Universitatea din Craiova: „Specializările Facultăţii de Ştiinţe Sociale sunt reorganizate, nu desfiinţate”

699
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1,00)

Universitatea din Craiova a remis astăzi, presei, un comunicat în care motivează decizia de desfiinţare a Facultăţii de Ştiinţe Sociale. Conform Biroului de Presă, „recomandările tuturor agenţiilor de asigurare a calităţii, care au evaluat Universitatea, au fost de a concentra resursele umane”, drept urmare, instituţia de învăţământ superior trece, începând din 2011, printr-un amplu proces de restructurare administrativă.

„În anul 2011, în Universitatea din Craiova, funcţionau 16 facultăţi şi prin reorganizare s-a ajuns la 11, fără ca studenţii să fie afectaţi. Recomandările tuturor agenţiilor de asigurare a calităţii, care au evaluat universitatea, au fost de a concentra resursele umane.

Acesta a fost şi sensul deciziei luate de Senatul universitar, de a reorganiza specializările coordonate de Facultatea de Ştiinţe Sociale (sociologie, ştiinţe politice, jurnalism, geografie şi asistenţa socială), conform actelor normative în vigoare (publicate în M.of. 525/30.VII.2012), care stabilesc Nomenclatorul domeniilor şi al specializărilor/programelor de studii universitare.
Specializările existente vor funcţiona în continuare, de la un anumit moment într-o altă structură administrativă, cu aceleaşi planuri de învăţământ, fără a fi afectaţi studenţii şi mult mai aproape de domeniile stabilite în nomenclator.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.