Cu viața mea apăr viața

Cu viața mea apăr viața

515
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt, au organizat și desfășurat astăzi, 27 mai, faza judeţeană a concursului cu cercurile tehnico-aplicative de elevi cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa”.

Scopul principal al acestui concurs este adoptarea de către elevi a unui comportament adecvat în eventualitatea producerii unei situaţii de protecţie civilă. La această fază vor participa echipele câştigătoare ale fazei pe localitate desfăşurate în luna aprilie. Concursul se desfăşoară pe două cicluri de pregătire, gimnazial şi liceal şi cuprinde o probă teoretică şi două probe practice. Probele practice au fost transportul asistat al unui accidentat așezat pe o targă pe o distanță de 50 de metri și deplasarea cu masca pe figură, cu vizorul obturat, într-un raion cu obstacole, contaminat. În acest an s-au înscris în concurs șapte echipaje, câștigători fiind, la ciclul gimnazial, Colegiul Național ,,Ion Minulescu”, iar la cel liceal Colegiul Tehnic ,,Matei Basarab” Caracal. Câștigătorii vor participa la faza interjudețeană, la care se vor întrece echipe din județele Olt, Giurgiu și Teleorman și care se va organiza în acest an în județul nostru.

Gazda concursului de astăzi a fost Colegiul Tehnic ,,Alexe Marin” din Slatina.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.