ISU „Oltenia”: „Cu viaţa mea apăr viaţa”

ISU „Oltenia”: „Cu viaţa mea apăr viaţa”

3.329
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Începutul de săptămănă a fost dedicat concursului cu tematică de protecţie civilă “Cu viaţa mea apăr viaţa”. Acest concurs se organizează pe etape, reprezintă activitatea extraşcolară de pregătire a elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal şi este organizat la nivel naţional de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi al Ministerului Sănătăţii Publice, Autorităţii Naţionale pentru Tineret şi Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România.

La nivelul judeţului Dolj, competiţia a fost organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj şi Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România – Filiala Dolj.

Activitatea s-a desfăşurat la sediul Grupului Şcolar “Traian Vuia” din Craiova, unde a avut loc etapa judeţeană a concursului cu tematică de protecţie civilă “CU VIAŢA MEA APĂR VIAŢA”. S-au întrecut, în cunoştinţe teoretice şi practice de protecţie civilă, elevi ai claselor I-VIII şi elevi ai claselor IX-XI.
Fiecare echipă participantă la concurs a fost formată din 4 elevi (3 concurenţi + 1 rezervă) şi conducătorul echipei (cadrul didactic coordonator).
La sfârşitul probelor, clasamentul a fost următorul:
• Pentru elevii ai claselor I-VIII, atât din municipiul Craiova, cât şi din judeţ, clasamentul a fost următorul:
 Locul I: Şcoala Gimnazială Breasta;
 Locul II: Şcoala Gimnazială Plenita;
 Locul III: Liceul Tehnologic Alexandru Macedonski, Melinesti.
Diplomă de participare: Şcoala Gimnazială Fratoştiţa
Menţiuni: Şcoala Gimnazială Segarcea, Alexandru Macedonski Craiova, Ion Ţuculescu Craiova, Decebal Craiova şi Ghindeni.
• Pentru elevii claselor IX-XI:
 Locul I: Liceul Tehnologic Adventist, Craiova
 Locul II: Colegiul Tehnic de Arte şi Meserii C-tin Brâncuşi, Craiova
 Locul III: Liceul Tehnologic Auto
Diplomă de participare: Liceul George Bibescu
Menţiuni: Liceul Tehnologic Auto, Liceul Teoretic Horia Vintilă Segarcea
Având în vedere modul de desfăşurarea al activităţii nu putem decât aprecia că nivelul de pregătire al elevilor a fost unul foarte bun, acest lucru denotând implicarea activă a cadrelor didactice coordonatoare.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.