MFE:Eugen Teodorovici, la Comitetul de Monitorizare a POS CCE

MFE:Eugen Teodorovici, la Comitetul de Monitorizare a POS CCE

790
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

comunicatus MFE:Eugen Teodorovici, la Comitetul de Monitorizare a POS CCE poze

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a fost prezent, astăzi, 3 iunie a.c., la reuniunea Comitetului de Monitorizare a Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE). Acest program este în continuare presuspendat, însă Ministerul Fondurilor Europene, împreună cu Autoritatea de Management şi Organismele Intermediare POS CCE, implementează toate măsurile necesare pentru reluarea plăţilor de către Comisia Europeană.
“Estimăm că Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice va fi deblocat în cel mai scurt timp. În prezent, acest program ocupă penultimul loc în clasamentul celor şapte Programe Operaţionale din punct de vedere al ratei de absorbţie – 6,77%, însă plăţile către beneficiari reprezintă peste 24% din alocarea UE”, a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.
Până la data de 31 mai a.c., au fost încheiate 2.671 contracte de finanţare pentru utilizarea fondurilor europene alocate României prin intermediul POS CCE, în valoare de aproxiv 14 miliarde lei (3,24 miliarde euro). Din această sumă, fondurile europene reprezintă 8,26 miliarde lei (1,92 miliarde euro).

Sursa: http://www.oltenasul.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.