Lucia Varga, îngrijorată de tăierile necontrolate de pădure din Giurgiu şi Dolj

Lucia Varga, îngrijorată de tăierile necontrolate de pădure din Giurgiu şi Dolj

815
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Varga, se arată îngrijorat de tăierile necontrolate de pădure, în contextul în care volumul plantărilor sau de regenerare a pădurilor este de două ori mai mic decât defrişările. Varga consideră un semn de alertă şi tăierile din Giurgiu şi Dolj, „unde avem suprafaţă de pădure între 6 şi 10% şi unde, fiind puţină, dacă mai şi tai, aşa cum s-a întâmplat în Giurgiu, aproape 40 de hectare, este alarmant”, a atras Varga atenţia.

Şefa de la Ape, Păduri şi Piscicultură a mai declarat, ieri, că din această toamnă va începe „un program masiv de împădurire”. „40 de milioane de lei avem în fondurile de ameliorare, pe care îi vom folosi pentru împăduriri”, a spus Lucia Varga.

De asemenea, aceasta a mai spus că în prezent se lucrează la o strategie pentru împădurirea terenurilor degradate, pentru împădurirea Luncii Dunării, crearea de perdele forestiere în Lunca Dunării, pentru refacerea coridoarelor forestiere de-a lungul cursurilor de apă şi pentru împădurirea versanţilor pentru reducerea riscului la inundaţii. „Am făcut o inventariere. În săptămânile următoare, vă vom prezenta legislaţia şi zonele în care vom face aceste împăduriri. Avem fonduri în fondurile de ameliorare şi vom finaliza ghidurile, astfel încât primăriile, persoanele fizice, consiliile judeţene să poată beneficia de aceste finanţări”,



1 COMENTARIU

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     16-11-2012
    Locatie
     Somewhere on Earth
    Mesaje
    453

    HA-HA-HA, sau trezit si ei ca padurea este taiata necontrolat. Pai a mai ramas ceva de taiat ? Taie sateanul, taie afaceristul, taie cine doreste, asa ca ce mai ramane de taiat ?

    "Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj."Ion Creanga"Niciodata nu este mai injosita specia umana decat atunci cand ignoranta este inarmata cu puterea."Voltaire"Somnul ratiunii naste monstri."Goya"Un popor de oi naste un guve de lupi." Edward R. Morrow

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.