Universitatea „Mihai Viteazu” din Craiova, fără drept de admitere

Universitatea „Mihai Viteazu” din Craiova, fără drept de admitere

4.068
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Peste 180 de specializări din învăţământul superior nu mai îndeplinesc condiţiile de acreditare sau nu mai sunt necesare, patru universităţi vor intra în monitorizare specială iar şase universităţi care sunt autorizate provizoriu nu mai au dreptul să organizeze examen de admitere, a declarat miercuri ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu. Printre ele se numără şi Universitatea „Mihai Viteazu” din Craiova.

El a adăugat că s-a constatat că un număr important de specializări din universităţi acreditate nu mai respectă standardele de asigurare a calităţii, motiv pentru care universităţile intră în monitorizare.

„Sunt patru universităţi care intră în monitorizare specială, cu aceeaşi precizare, că nu mai au dreptul să organizeze examen de admitere la specializările menţionate în hotărârea de guvern, iar un număr de şase universităţi care sunt autorizate provizoriu nu mai au dreptul să organizeze examen de admitere la nicio specializare din cadrul universităţii. Practic, universităţile respective fiind în lichidare, ca şi structură”, a spus Costoiu.

Potrivit ministrului, cele şase universităţi care nu mai au dreptul să organizeze examen de admitere au fost anunţate încă de anul trecut.

Cele şase instituţii sunt Universitatea „Mihai Viteazu” din Craiova, Institutul Romano Catolic din Iaşi, Societatea Ateneul Român – Universitatea Ecologică Traian din Deva, Fundaţia pentru promovarea învăţământului european – Universitatea Wales din Bucureşti, Fundaţia universitară Millenium din Timişoara şi Asociaţia pentru învăţământ superior în Comerţ şi Turism – Universitatea de Ştiinţe Arte şi Meserii din Bucureşti, a precizat Costoiu.

Sursa: Agerpres



1 COMENTARIU

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     02-04-2013
    Mesaje
    342

    Era de asteptat,..inca o fabrica de diplome-la insolventa,tot inainte!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.