Ambulanţele judeţene, reorganizate în şapte servicii. Regionala de Ambulanţă Sud Vest va...

Ambulanţele judeţene, reorganizate în şapte servicii. Regionala de Ambulanţă Sud Vest va avea sediul la Craiova

868
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Cele 40 de servicii judeţene de ambulanţă vor fi reorganizate în şapte şervicii regionale, după modelul pilot realizat în 2009 prin comasarea Salvării Bucureşti cu cea din Ilfov, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern lansat joi în dezbatere publică de Ministerul Sănătăţii (MS). Proiectul de HG prevede înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă Nord Vest, Centru, Vest, Sud Vest, Sud, Sud Est, Nord Est, la care se adaugă Bucureşti-Ilfov, prin reorganizarea unor ambulanţe judeţene şi desfiinţarea altora.

Toate serviciile regionale de ambulanţă vor fi instituţii publice cu personalitate juridică în subordinea MS, se arată în proiect. Serviciul Regional de Ambulanţă Sud Vest, cu sediul la Craiova, va fi înfiinţat, potrivit aceluiaşi proiect, prin reorganizarea Serviciului judeţean de ambulanţă Dolj şi desfiinţarea serviciilor judeţene de ambulanţă Mehedinţi, Gorj, Vâlcea şi Olt.

Serviciile regionale de ambulanţă pot interveni şi în afara graniţelor administrative, în zone stabilite prin ordin al Ministrului Sănătăţii, pe principiul „celei mai apropiate resurse de caz”, precum şi în situaţii de urgenţă, la dispoziţia dispeceratului.

Proiectul de HG se află în dezbatere publică până la 22 septembrie.

Sursa: Mediafax



3 COMENTARII

  1. #1
    Oldtimer
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    1208

    am avut nevoie de acest serviciu.le multumesc pt promtitudine si ajutor

  2. #2
    Senior Member
    Data de inscriere
     16-11-2012
    Locatie
     Somewhere on Earth
    Mesaje
    549

    Iata inceputul regionalizarii.

    "Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj."Ion Creanga"Niciodata nu este mai injosita specia umana decat atunci cand ignoranta este inarmata cu puterea."Voltaire"Somnul ratiunii naste monstri."Goya"Un popor de oi naste un guve de lupi." Edward R. Morrow
  3. #3
    Oldtimer
    Data de inscriere
     02-05-2013
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    1101
    Citat Mesaj initiat de mickyraven
    Iata inceputul regionalizarii.

    Exact…ai dreptate.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.