Craiova: 21 de şcoli vor fi reabilitate termic cu bani de la...

Craiova: 21 de şcoli vor fi reabilitate termic cu bani de la BERD

981
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Municipalitatea din Craiova are programată, săptămâna viitoare, o întâlnire cu reprezentanţi ai Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) în vederea obţinerii unei finanţări pentru reabilitarea unor şcoli din oraş. Programul BERD pentru unităţile de învăţământ va fi implementat în şase oraşe din ţară, în patru dintre ele urmând ca proiectul să fie aplicat de la anul.

Potrivit primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, Craiova este primul oraş pe lista BERD. În proiectul de reabilitare termică au fost selectate 21 de şcoli din Bănie. „Anul viitor începe reabilitarea termică la 21 de uinităţi de învăţământ din Craiova. Şcolile au fost alese de noi, în funcţie de criteriile impuse de BERD”, a precizat Vasilescu.

Aceasta a mai explicat că municipalitatea nu va fi pusă la cheltuieli suplimentare, urmând ca Banca să-şi recupereze investiţia din banii pe care Primăria i-ar plăti dacă şcolile nu ar fi izolate termic. „Reprezentanţii BERD vor merge la şcolile selectate de noi ca să vadă dacă sunt respectate condiţiile. Spre exemplu, clădirile care adăpostesc unităţile de învăţământ nu trebuie să fie de patrimoniu”, a mai spus Vasilescu.



3 COMENTARII

  1. #1
    Oldtimer
    Data de inscriere
     02-05-2013
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    1163

    Bravo,,hai cu mai multe proiecte dinastea.

  2. #2
    Senior Member
    Data de inscriere
     16-11-2012
    Locatie
     Somewhere on Earth
    Mesaje
    563

    Si nu iese nici-o ,,afacere” de aici ? Hai ca nu se poate !
    In alta ordine de idei, chiar trebuie asta la multe scoli, pentru ca se afla intr-o stare jalnica.

    "Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj."Ion Creanga"Niciodata nu este mai injosita specia umana decat atunci cand ignoranta este inarmata cu puterea."Voltaire"Somnul ratiunii naste monstri."Goya"Un popor de oi naste un guve de lupi." Edward R. Morrow
  3. #3
    Oldtimer
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    1254

    ferice de copilasi

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.