Afacere de 70 de miliarde pentru cadastru

Afacere de 70 de miliarde pentru cadastru

942
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Primăria Craiova a bugetat la ultima rectificare, cu suma de 7 milioane de lei, un capitol aferent unui act adiţional care ar trebui încheiat cu firma SC Geotop 2001 Srl – cu care municipalitatea are un parteneriat mai vechi, din 2005, pentru realizarea cadastrului digital al oraşului. Decizia a fost luată sub o închipuită obligaţie generată de noua lege a restituirii proprietăţilor, 165, din 2013. Sub pretextul că ar fi nevoie de lucrări suplimentare, conform Legii 165 din 2013 şi a normelor metodologice de aplicare a acesteia, executivul a şi iniţiat un proiect de hotărâre pentru adoptarea actului adiţional, la propunerea secretearului Craiovei, Nicoleta Miulescu.

În raportul de fundamentare, întocmit chiar de secretar, nu sunt însă oglindite textual, pe lege, obligaţiile primăriei de a adiţiona un contract deja încheiat, pentru un cadastru digital complet, şi nici proiecţiile sumei licitate pe categorii de lucrări. De altfel, proiectul de hotărâre a şi fost retras, la sfârşitul lunii trecute, după ce mai mulţi consilieri municipali au sesizat neajunsurile de ordin juridic şi economic din cuprinsul actului. Oricum, novela cadastrului digital este complicată şi fără intenţia primăriei sau a numitor oameni din primărie de a mai pompa nişte banimunicipalitatea a fost datoare o lungă perioadă de vreme, iar, după ce şi-a plătit datoriile, a fost rândul partenerului să întârzie cu lucrările. În nici una dintre situaţii nu au existat presiuni din partea vreunei părţi, ceea ce duce cu gândul la o înţelegere tacită pe marginea contractului. De asemenea, la un moment dat, derularea contractului a fost îngreunată din cauza imposibilităţii desecretizării unor date militare, necesare lucrărilor. 

Marian Bădîrci



3 COMENTARII

  1. #1
    Oldtimer
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    1495

    ce auziti de ceva nou?poi comisioaneleeeeeeeee

  2. #2
    0-day Member
    Data de inscriere
     19-09-2013
    Mesaje
    0

    Nimic de acest gen nu mai mira pe nimeni.

  3. #3
    Addicted!
    Data de inscriere
     02-05-2013
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    1538

    Cu atatia bani…wow!!!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.