Laborator clandestin de etnobotanice, descoperit în urma unor percheziţii la Oradea, Craiova...

Laborator clandestin de etnobotanice, descoperit în urma unor percheziţii la Oradea, Craiova şi Timişoara

1.059
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Opt persoane au fost arestate, joi, de Judecătoria Oradea, în urma a 26 de percheziţii desfăşurate la Oradea, Timişoara şi Craiova, vizând o reţea de trafic de etnobotanice, în timpul descinderilor fiind descoperit un laborator clandestin de preparare a acestor substanţe.

Conform unui comunicat transmis, joi, de DIICOT, reţeaua de traficanţi de etnobotanice acţiona în judeţul Bihor şi se afla în atenţia poliţiştilor antidrog de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Oradea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În 15 octombrie, procurorii DIICOT Oradea au început urmărirea penală a 26 de persoane suspectate că în acest an au comercializat în Bihor diferite cantităţi de substanţe cu efect psihoactiv, iar miercuri poliţiştii au făcut percheziţii în 26 de locuinţe din Oradea, Timişoara şi Craiova, unde au fost găsite 100 de grame de materie vegetală, 150 de plicuri cu etnobotanice, cântare electronice, precum şi suma de 35.000 de lei.

De asemenea, a fost descoperit şi un laborator clandestin folosit pentru obţinerea substanţelor cu efecte psihoactive.

La finalul descinderilor, poliţiştii au ridicat 50 de persoane care au fost duse la sediul DIICOT Oradea, iar în urma audierilor procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a 13 învinuiţi. Joi, opt dintre aceste persoane au fost duse la Judecătoria Oradea, unde au fost emise pe numele lor mandate de arestare preventivă.

Sursa: Mediafax



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.