Casa Studenţilor din Craiova a inaugurat un Studio Foto

Casa Studenţilor din Craiova a inaugurat un Studio Foto

612
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 5,00)

Inaugurarea noului studio foto al Casei de Cultură a Studenților (CCS) din Craiova a avut loc astăzi şi vine la mai puţin de o lună de la lansare unui alt studio, de înregistrări audio. În felul acesta, conducerea CCS a completat ceea ce lipsea și anume cercul de artă fotografică din cadrul organizației. Începând de mâine, studioul este deschis tinerilor talentaţi care vor avea ocazia să participe la un curs gratuit de fotografie.

Proiectul a început la 1 iulie 2013, perioadă în care studenţii au realizat o serie de fotografii din timpul taberelor. Obiectivul a fost acela de a realiza un album foto care să cuprindă imagini cu toate activităţile desfăşurate în cadrul acestor tabere.

În ceea ce priveşte studioul foto, coordonatorii prouectzlui îşi doresc să pregătească şi să îndrume tineri talentaţi, care vor să înveţe mai multe despre fotografie, şi chiar să ajungă să profeseze şi, de ce nu, să predea.

Cursul este gratuit şi începe sâmbătă, 26 octombrie, iar după această primă întâlnire vom selecta un grup format din maximum 20 de persoane care vor fi instruite de oameni cu experienţă în domeniul fotografiei. Pentru început cu toţii vor fi cursanţi, dar pe parcurs se vor putea implica mai mult în evenimentele organizate de CCS Craiova şi instituţiile partenere, şi astfel îşi vor putea dezvolta abilităţile şi mai mult. Activităţile desfăşurate în cadrul cursului vor fi diverse, precum: ieşiri organizate în diverse locaţii, sau chiar deplasări la munte sau la mare, se pot face schimburi de experienţă cu celelalte cercuri foto ale caselor de studenţi din ţară. Desigur, vor fi şi traineri care vor instrui un grup format din 4-5 cursanţi. La finele anului, atunci când se încheie cursul, vom organiza o expoziţie în cadrul căreia fiecare îşi va prezenta fotografiile realizate, ocazie cu care vom putea vedea ce calităţi a dobândit.

Pentru tineri cursul este gratuit, dar dacă un fotograf profesionist doreşte să realizeze o şedinţă foto în studioul nostru acesta poate fi închiriat”, a precizat Marius Dragu, consilier administrativ al CCS Craiova

Atât cu studioul foto, cât şi cu studioul audio, încercăm să aducem un beneficiu studenţilor, punându-le la dispoziţie atât dotarea tehnică, dar şi cunoştinţele în domeniu ale colaboratorilor noştri, din dorinţa de a-i ajuta să devină profesionişti. În acelaşi timp, încercăm să aducem şi venituri proprii către instituţie pentru a desfăşura cât mai multe activităţi care să vină în beneficiul tinerilor. Desigur, vom putea face şi parteneriate cu publicaţii interesate să ofere câte un internship pentru tinerii care vor urma cursul foto în cadrul CCS Craiova”, a declarat, la rândul său, Silviu-Ionuţ Dumitrache, directorul CCS Craiova.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.