Proiectil descoperit în canalizarea oraşului Filiaşi

Proiectil descoperit în canalizarea oraşului Filiaşi

2.207
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Proiectilul a fost găsit de angajaţii care executau lucrări la o canalizare pe Aleea Centralei din oraşul Filiaşi. Echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentului 1 Pompieri Craiova, solicitată să intervină, a ajuns în jurul orei 12.40 cu o autospecială, pentru asanarea proiectilului exploziv, de calibru 152 mm.

Proectilul a fost identificat, ridicat, transportat şi depozitat în loc special amenajat în vederea detonării controlate.

RECOMANDĂRI
Pentru a şti cum să acţionezi în cazul descoperirii de muniţii neexplodate, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj, vă aduce la cunoştinţă măsurile şi obligaţiile ce trebuie respectate:
● nu le atingeţi; ● nu le loviţi sau mişcaţi; ● nu le introduceţi în foc; ● nu încercaţi să demontaţi focoasele sau alte elemente componente; ● nu lăsaţi copiii să se joace cu asemenea componente; ● nu ridicaţi, nu transportaţi sau introduceţi muniţiile neexplodate în încăperi, locuinţe sau grămezi de fier vechi; ● în zonele unde se presupune că ar exista muniţii neexplodate nu executaţi lucrări agricole, nu aprindeţi focul şi interziceţi circulaţia vehiculelor, oamenilor şi animalelor;
● când luaţi la cunoştinţă despre existenţa lor anunţaţi imediat organul de poliţie cel mai apropiat sau inspectoratul pentru situaţii de urgenţă la telefon gratuit 112.
Instalaţii electrice:
– nu folosiţi instalaţii electrice cu defecţiuni sau improvizaţii; verificaţi periodic starea acestora;
– nu lăsaţi în priză nesupravegheate: fierul de călcat, reşoul electric, radiatoarele sau alte aparate electrice de uz casnic;
– nu apelaţi la persoane neautorizate pentru repararea instalaţiilor electrice, de gaz sau aparatelor electrocasnice;
– nu cuplaţi la o singură priză electrică mai mulţi consumatori de energie.
Flacără:
– nu faceţi foc deschis în curţi, grădini şi lângă construcţii sau furaje, pe timp de vânt, la o distanţă mai mică de 50 de m faţă de acestea;
– nu aruncaţi la întâmplare resturi de ţigări sau chibrituri aprinse;
– nu umblaţi cu surse de foc deschis (lumânări, brichete, chibrituri, lămpi etc.) în poduri, şuri, magazii, şoproane şi folosiţi numai lanterne cu baterii;
– nu depozitaţi furaje (păioase) sub formă de căpiţe (şire) în apropierea construcţiilor şi clădirilor;



1 COMENTARIU

  1. #1
    Addicted!
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    1777

    Le respecta dracu regulile de la ultimele puncte…munitia ca munitia neexplodata.. sa vedeti armele chimice cand vor putrezii pe sub pamant sau prin oceane ce dezastru va fi..
    Acelasi lucru si cu cele nucleare ori cu deseurile nucleare..

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.