Evaziune fiscală cu 650 de tone de zahăr, pe filiera Filiaşi, Strehaia,...

Evaziune fiscală cu 650 de tone de zahăr, pe filiera Filiaşi, Strehaia, Ruse

2.037
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Administratorul unei societăţi comerciale cu sediul în Ruse, Bulgaria, a fost reţinut de poliţia doljeană, pentru evaziune fiscală. Bărbatul, Costin Văduva, de 28 de ani, din Strehaia (Mehedinţi), în calitate de administrator al societăţii din Ruse, a declarat, în mod nereal, achiziții intracomunitare de 684 tone de zahăr. În fapt, o altă societate din Filiaşi a simulat livrarea acestei cantități de zahăr către compania reprezentată de Costin Văduva, prejudiciind statul român cu sute de mii de lei.

Marfa a fost comercializată în România de administratorul unei societăţi din Filiaşi, ajutat de alţi doi bărbaţi, toţi din Strehaia, care, fără să fie angajaţi ai vreuneaia dintre societățile implicate, au derulat operațiuni concrete de valorificare a zahărului pe piața internă, sustrăgându-se astfel de la plata TVA către bugetul de stat cu suma de 601.642 lei.

Din cercetările anchetatorilor a reieşit că în evidența contabilă a societăţii din Filiași au fost înregistrate, în luna iulie 2011, cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale, diminuându-se, de asemenea, obligațiile de plată față de bugetul statului cu suma de 862.000 lei.

Ieri, lucrătorii Serviciului de Investigare a Fraudelor l-au reţinut pe bază de ordonanță Costin Văduva, acesta fiind cercetat pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

„Costin Văduva va fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, solicitându-se totodată instanței emiterea mandatelor de arestare preventivă în lipsă şi pentru ceilalți trei învinuiți care se sustrag cercetărilor”, a precizat Alin Apostol, purtător de cuvânt al IPJL Dolj.



4 COMENTARII

  1. #1
    Junior
    Data de inscriere
     27-01-2007
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    57

    pai cand zaharul e 4.5 ron si tva 1 ron cum sa nu faci evaziune…

  2. #2
    Spammer
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    2050

    asta teapa tata.

  3. #3
    Oldtimer
    Data de inscriere
     03-06-2006
    Mesaje
    1115

    Eu cred ca ei reprezinta doar varfu iceberg-ului …

  4. #4
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    4048

    Din nou Strehaia.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.