CA-ul Companiei de Apă Oltenia face pluta în penal

CA-ul Companiei de Apă Oltenia face pluta în penal

393
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Un nou scandal legat de activitatea Consiliului de Administraţie de la Compania de Apă Oltenia SA a iscat curiozitatea jurnaliştilor în ultimele zile. După controversata sponsorizare a manifestărilor culturale din 2010 şi insistenţa în alocarea de fonduri într-un club sportiv care are în clin cu unitatea doar adresa, preşedintele CA, Iulian Diaconu, este acum subiectul unei anchete a ITM Dolj.

Mai exact, Diaconu este suspectat de inspectorii de muncă de faptul că se află în incompatibilitate, pentru că primeşte şi pensie militară şi indemnizaţie de membru într-un consiliu de administraţie la o unitate deţinută de autorităţi publice, respectiv CA al Companiei de Apă Oltenia SA Craiova.

Sincer, nu îmi pasă despre ce sume este vorba, pentru că sunt obişnuit ca la Craiova PDL să aibă înfipţi prin toate instituţiile publice oameni care înghit banii contribuabililor cu cel puţin două trompe. În cazul lui Diaconu, care, mai ieri, îmi vorbea mie de un Dumnezeu care e sus şi vede!, speţa e cu totul alta decât dimensiunea sumelor pe care le încasează de la stat. Din câte cunosc, la casele de pensii trebuie depuse nişte fişe în care beneficiarii precizează care sunt veniturile pe care le realizează, sub incidenţa infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută în Codul Penal. Din câte citesc prin presă, Diaconu nu neagă că primeşte bani din toate părţile, ci se plânge că oricum ia prea puţin şi că lumea e rea că se ia de pensia lui. Deduc astfel că, de vreme ce primeşte încă pensie, în fişa lui Diaconu nu apar veniturile de la Compania de Apă Oltenia SA! În această situaţie, cineva se face vinovat de infracţiunea de fals în declaraţii în scopul obţinerii de avantaje. Să fie casa de pensii a militarilor?

 

Marian Bădîrci



1 COMENTARIU

  1. #1
    Racer
    Data de inscriere
     22-12-2007
    Locatie
     Niciodata Stabil
    Mesaje
    678

    cei mai corupti

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.