(Foto) UPU Craiova şi viitoarea clinică de Cardiologie vor fi realizate cu...

(Foto) UPU Craiova şi viitoarea clinică de Cardiologie vor fi realizate cu 13 milioane de euro

1.595
7
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 3,67)

Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Craiova va fi modernizată şi extinsă din acest an. Totodată, administraţia judeţeană va demara lucrările pentru construirea Clinicii de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară, investiţii a căror valoare totală se ridică la aproape 13 milioane de euro.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, spune că, până acum, a fost modernizat ambulatoriul, printr-un proiect de peste 8 milioane de euro, finanţare europeană. Mai exact, au fost înlocuite ascensoarele, reparate blocurile operatorii şi a fost achiziţionată aparatură medicală modernă. „Putem spune că, pe acest segment, al investiţiilor în sănătate, am depăşit deja perioada «rodajului» şi suntem pregătiţi să punem în operă, cu toată forţa, următoarele proiecte mari”, a precizat şeful admnistraţiei doljene.

CJ Dolj şi-a asumat construirea clădirii Clinicii de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară, o investiţie amplă, care presupune ridicarea unei clădiri noi în curtea SCJU Craiova – cu 10 saloane pentru pacienţi, cu două săli de operaţii – prevăzută cu sisteme moderne, de la cele de supraveghere video la cele de apelare a asistentelor şi infirmierelor de către pacienţi, construcţie pentru care va fi asigurată şi o legătură directă cu corpul principal al spitalului.

Cât despre UPU, unde ajung, anual, peste 135.000 de cazuri, proiectul de modernizare şi extindere al CJ Dolj vizează construirea a două noi corpuri de clădire, în directă legătură cu cel existent, astfel că „suprafaţa UPU va creşte de la 800 de metri pătraţi, cât măsoară în prezent, la aproape 3.600”, a subliniat Ion Prioteasa, în cadru intervenţiei sale.



7 COMENTARII

  1. #1
    Der fliegende Holländer
    Data de inscriere
     17-11-2006
    Locatie
     Craiova, Romania
    Mesaje
    1665

    Era destul de derutant pentru pacienti si apartinatori actualul UPU. Cu o suprafata de 4.5 ori mai mare o sa fie ca un labirint. Sa speram, totusi, ca si viteza de triere a cazurilor va fi de 4.5 ori mai mare.

    a€œReligion is regarded by the common people as true, by the wise as false, and by the rulers as useful.a€ -Seneca
  2. #2
    Senior Member
    Data de inscriere
     23-12-2006
    Locatie
     Location Location...
    Mesaje
    878

    pe sistemul asta lasa-l asa, ce atatea modernizari??.. e ok asa cum e acum

  3. #3
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     16-03-2009
    Locatie
     prin curtea scolii...
    Mesaje
    616

    Le face doctorilor fabrica de bani!

  4. #4
    Member
    Data de inscriere
     11-07-2008
    Mesaje
    178

    categoric, omul (Ion Prioteasa) e un visator. din cand in cand, presa ii publica visele. intai a fost spitalul frate cu akh, apoi alt spital, si tooot asa…

  5. #5
    A%%
    Senior Member
    Data de inscriere
     07-03-2013
    Mesaje
    729

    Lasă vrăjeala .

  6. #6
    Oldtimer
    Data de inscriere
     03-06-2006
    Mesaje
    1177

    pe hartie … orice e frumos … sa il vedem noi realizat …

  7. #7
    Junior
    Data de inscriere
     04-02-2007
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    64

    cred ca cel mai bine ar fi fost sa scape de elementele nedorite si coruptia din interior. mi se pare criminal ca in romania anului 2014 sa fii nevoit sa iti platesti pe langa pretul operatiei la doctor si anestezisti si celelalte necesare operatiei,,,,de la manusi chirurgicale pana la ata. in acest spital, daca esti batran sau nu ai bani….te poti considera mort. spitalul nr 1 este un loc in care….sper sa nu ajung vre-o data. Fabrica de facut bani dupa urma celor care sunt in suferinta…mai sunt si exceptii in randul doctorilor, dar sunt atat de putine aceste exceptii incat…

    Zambeste...Maine va fi cu siguranta mai rau....sau...vedem noi maine...

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.