Craiova, în competiţia pentru Capitala „Earth Hour” 2014

Craiova, în competiţia pentru Capitala „Earth Hour” 2014

850
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 4,75)

Alături de Craiova, în competiţie s-au mai înscris alte 12 oraşe. Evenimentul Capitala Earth Hour este organizată la nivel național de WWF-România, în cadrul campaniei anuale oficiale Earth Hour. Programată pentru 29 martie, în intervalul 20,30 — 21,30, Ora Pământului, cea mai mare manifestare voluntară de mediu din istorie, continuă tradiția stingerii luminilor în mod simbolic.

Pentru a se înscrie în concurs, orașele, reprezentate de primării, ONG-uri și asociații locale, instituții de învățământ și de cultură au trebuit să formeze echipe de campanie de minimum 3 — maximum 10 membri și să trimită un formular de participare până la data de 12 martie, după cum se arată într-un comunicat de presă remis de WWF-România.

Echipele locale vor alcătui și implementa un plan de acțiuni inspirate din tematica de mediu care pot varia de la acțiuni de educație ecologică, (mini) proiecte de cercetare pe specii sau habitate locale în școli/ licee, ieșiri în natură, observații astronomice, la expoziții pe teme de mediu, conferințe sau acțiuni de conștientizare și responsabilizare și până la evenimente gastronomice cu produse tradiționale/producători tradiționali, cu evidențierea rolului esențial, dar puțin știut pe care aceștia îl au în conservarea naturii în zonele de producție.

La final, orașul care se va remarca prin acțiuni variate și cu impact în comunitate și cu cel mai original program pentru evenimentul final Earth Hour din 29 martie va câștiga titlul de Capitală Earth Hour.

Orașele înscrise în competiție sunt Adjud, Baia Mare, Bistrița, Botoșani, Brăila, București, Craiova, Panciu, Râmnicu Vâlcea, Salonta, Satu Mare, Sighișoara și Tulcea.



3 COMENTARII

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     29-06-2009
    Mesaje
    250

    In afara de stirea dvs nu am vazut sau auzit despre acest lucru. Imi pare rau, dar cred ca nu s-a facut suficienta propaganda. De aia e bina ca avem CF.
    E drept ca lucrez de la 08 la 19 si sambata si duminica de dimineata de la 10 pana la 12 sau 13 (uneori) si poate nu apuc sa ma uit la tv pe posturile locale. Daca prin oras ar aparea afise . . . . dar tot mai bine ca avem CF. Apropo alte resedinte de judet au u8n astfel de site ?

  2. #2
    Spammer
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    2151

    Anu ăsta o sa sting și eu toata electricitatea din casă o oră..

  3. #3
    A%%
    Senior Member
    Data de inscriere
     07-03-2013
    Mesaje
    865

    Stingeți, tată, stingeți.
    Nici nu ne vedem din spațiu, cu două becuri chioare pe stradă; zici că e pădure.
    Bomboana de pe colivă…

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.