Ford România a donat două motoare EcoBoost Universităţii din Craiova

Ford România a donat două motoare EcoBoost Universităţii din Craiova

987
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5,00)

Ford România şi Universitatea din Craiova au semnat, astăzi, un parteneriat strategic oficial, care va permite celor două părţi să dezvolte în continuare programe educaţionale pentru tânăra generaţie de specialişti din domeniul auto. Cu ocazia evenimentului, Ford a donat două motoare EcoBoost de 1.0l Facultăţii de Inginerie Electrică.

Relaţia dintre Ford şi Universitatea din Craiova s-a intensificat anul trecut, când ambele entităţi au decis să implementeze diverse programe, inclusiv stagii de formare şi programe de internship pentru aproximativ 40 de studenţi de la patru facultăţi.

Ford România a donat anul trecut trei vehicule B-MAX şi două motoare de 1,0 l EcoBoost pentru a fi folosite la Facultatea de Mecanică şi Facultatea de Inginerie Electrică.

Ford Romania 1

Am apreciat donaţiile pe care Ford România le-a făcut pentru studenţii noştri anul trecut. Astfel, putem să le prezentăm acestora unele din cele mai avansate produse din întregul domeniu auto. Industria s-a schimbat foarte mult, a evoluat semnificativ, şi trebuie să ne asigurăm că studenţii noştri sunt la curent cu aceste schimbări„, a declarat Dan Claudiu Dănişor, rectorul Universităţii din Craiova.

La rândul său, Preşedintele Ford România, Jan Gijsen, a declarat că, prin această colaborare, se angajează să sprijine formarea de specialişti în industria auto. „Odată cu semnarea de astăzi a parteneriatului strategic, ducem colaborarea noastră cu Universitatea din Craiova la un nou nivel. Ne angajăm ferm să contribuim la viitorul specialiştilor auto din România şi suntem onoraţi să facem acest lucru împreună cu o echipă atât de dinamică şi profesionistă ca aceea a Universităţii din Craiova„, a afirmat acesta.

Conform parteneriatului strategic dintre Ford România şi Universitatea din Craiova, cele două entităţi au convenit să continue şi în 2014 cu programe de internship şi stagii de formare, dar şi să extindă numărul facultăţilor participante la acest program.

În plus, cele două părţi sunt interesate să dezvolte programe de cercetare şi instruire pentru studenţi, dat fiind faptul că Ford intenţionează să aloce specialişti din cadrul firmei care să contribuie la dezvoltare curriculară şi la remodelarea programelor actuale ȋn concordanţă cu cerinţele pieţei muncii.

Considerăm că acest lucru este esenţial pentru afacerea noastră. Societatea şi mediul de afaceri trec prin momente foarte dificile şi interesante şi este responsabilitatea noastră să contribuim şi să pregătim tânăra generaţie auto să facă faţă realităţii. Ford este mai mult decât un investitor în România şi în Dolj, Ford este, de asemenea, un partener şi un cetăţean corporativ responsabil al oraşului Craiova şi suntem încântaţi să sprijinim educaţia„, a concluzionat Jan Gijsen.

Calibrarea programelor educaţionale şi de cercetare la nevoile pieţei muncii şi ale societăţii globalizate reprezintă priorităţi strategice ale Universităţii din Craiova. Mediul academic şi cel economic sunt partneri care ȋşi canalizează şi mobilizează resursele de care dispun pentru a atinge obiective comune, contribuind la dezvoltarea cunoaşterii şi la transferul de inovaţie, construind viitorul ȋmpreună… pentru a merge mai departe„, mai spune rectorul Universităţii din Craiova.

Fabrica de Motoare de la Craiova a demarat oficial producţia motorului de 1.0l EcoBoost ȋn mai 2012, când a şi fost lansat, acesta fiind dublu câştigător al titlului de Motorul Internaţional al Anului.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    867

    Bravo lor

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.