Dolj: Autoritățile intervin în zonele inundate din județ

Dolj: Autoritățile intervin în zonele inundate din județ

967
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5,00)

Ca urmare a efectelor  fenomenelor hidrometeorologice, Administrația Bazinală de Apă (ABA) Jiu, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Dolj, a acționat pe pacursul acestei zile în mai multe puncte critice:

Comuna Dragotești, sat Viișoara – pârâu Teslui

Se actioneaza cu o formatie de interventie alcatuita din 17 muncitori si 3 Tesa, cu urmatoarele mijloace si materiale de interventie: 3 autobasculante cu nisip, 1 buldoexcavator, 2 autoutilitare, 1 autoturism si 850 saci cu nisip pentru complectarea breselor create la viitura anterioara pe paraul Teslui in scopul asigurarii, apararii satului Viisoara.

Comuna Ghercești – pârâu Teslui

Formatia Robanesti a actionat in cursul serii de ieri pentru suprainaltare mal stang parau Teslui cu 60 saci nisip.

Comuna Vârvorul de Jos, sat Dragoia – pârâu Desnățui

Formatia Desnatui actioneaza cu o echipa de interventie alcatuita din 8 muncitori si 1 Tesa cu 50 de saci nisip, pentru a se asigura protectia unei gospodarii.         

La baraj Fantanele formatia Desnatui a pregatit si depozitat 200 saci cu nisip pentru interventii.

Comuna Grecești, sat Grădiște – pârâu Raznic

Formatia Brabova  cu o echipa de interventie alcatuita din 4 muncitori, 1 Tesa, impreuna cu o echipa de interventie a  SVSU-CLSU Grecesti alcatuita din  15 voluntari, cu urmatoarele mijloace si materiale de interventie: 150 saci cu nisip, 1 autobasculanta cu nisip, 1 autoutilitara, au actionat preventiv pentru realizarea unui baraj in vederea apararii a 2 gospodarii riverane raului Raznic, de  revarsarea acestuia pe sectorul respectiv.

Comuna Argetoaia, sat Piria 

Avand in vedere cantitatile importante de precipitatii cazute in ultimul interval de timp in judetul Mehedinti, amonte de barajul Dumbrava, nivelul in lacul de acumulare a crescut, apa deversand pe descarcatorul de ape mari.

Pentru scaderea nivelului in lac s-au evacuat volume de apa si pe golirea de fund a barajului.

In aceste conditii, in aval, la intrarea in satul Piria dinspre comuna Argetoaia s-au luat masuri de executare mecanizata a unei aparari din pamant pentru protectia a 4 gospodarii.

Totodata, in celalalt capat al localitatii (iesirea din satul Piria spre comuna Dumbrava) se excuta o aparare cu saci umpluti cu nisip pentru protejarea a 2 gospodarii.

“Formatia Scaiesti actioneaza in aceste zone  cu o echipa de  interventie alcatuita din 11 muncitori, impreuna cu o echipa de interventie a  SVSU-CLSU Argetoaia, alcatuita din  50 voluntari, cu urmatoarele mijloace si materiale de interventie: 2 autobasculanta cu nisip, 1 buldoexcavator, 1 autoutilitara, 3 autoturisme, saci cu nisip” – Marin Talău, director A.B.A Jiu.

Zona Carpen – Orodel

În urma ploilor abundente din ultimele zile, nivelul apei pârâului Desnăţui a crescut, inundând podul Valea Lungă, amplasat pe DC 61 Carpen-Orodel, drumul comunal fiind blocat.

“Se monitorizeaza situatia nivelurilor si debitelor pe raurile din judetul Dolj din arealele afectate. Intreaga activitate privind actiunile de aparare impotriva inundatiilor se desfasoara sub directa coordonare si indrumare a conducerii a A.B.A. Jiu, prin  S.G.A. Dolj in permanenta colaborare cu C.L.S.U. si I.J.S.U. Dolj, precum si celelalte institutii implicate in  managementul situatiilor de urgenta”-, a precizat Florinel Stancu director S.G.A Dolj.

Din momentul instituirii CODULUI GALBEN si PORTOCALIU  Prefectul judetului in calitate de presedinte al CJSU Dolj, a intrunit de urgenta Grupul de suport tehnic al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta generate de inundatii fenomene meteorologice periculoase, accidente la constructii hidrotehnice si poluari accidentale, stabilind masuri imediate de verificare a situatiilor din teren constituindu-se astfel grupe de la institutiile care au atributii in getionarea situatiilor de urgenta pentru monitorizarea zonelor critice si interventii operative, daca situatia o impune, intocmirea rapoartelor operative si pentru mentinerea legaturii permanente cu, Comandamentul Operational al CJSU, constituit la nivelul judetului Dolj.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Spammer
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    2683

    pacat de saracia noastra,poate o ia apa

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.