„Colibri”, invitat la Festivalul Internațional de Arta Animației “EuroMarionete”

„Colibri”, invitat la Festivalul Internațional de Arta Animației “EuroMarionete”

814
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Teatrul pentru Copii și Tineret “Colibri”, invitat la Festivalul Internațional de Arta Animației “EuroMarionete”, organizat de Teatrul “Ioan Slavici” Arad Trupa Marionete.
Această a XV-a ediție a festivalului este onorată de Teatrul “Colibri” din Craiova cu spectacolul Fata babei și fata moșneagului și cu o premieră – expoziția de scenografie Cartea, Păpușa, Povestea – prima ieșire din scenă a păpușilor din spectacolele “Colibri” în afara teatrului lor pentru a-și juca rolul de opere de artă, fiecare cu povestea ei în care a fost odată un creator ce i-a dat formă, un actor care i-a dat viață, un spectator cu care a copilărit. Expoziția va fi deschisă publicului luni, 5 mai 2014, la Librăria Scienta din Arad. Exponatele amintesc titluri jucate pe scena Fabricii de povești electroCOLIBRI precum: Albă ca Zăpada, Poveste japoneză, Motanul Încălțat etc.
“Expoziţia reface drumul poveştii de la carte la spectacol. Imaginea acestui drum este păpuşa, aşa cum a fost văzută şi pusă-n spectacol de scenograf, regizor, actor. Ea, păpuşa, poartă peste ani umbra mâinilor care au construit-o, au jucat-o, dar şi privirile miilor de copii atraşi în poveste. Fiecare personaj, fiecare bucăţică de decor sau de costum este o pagină din cartea cu poveşti a tuturor copilăriilor. Din perioade diferite, cu stiluri diverse, exponatele (re)compun un crâmpei din istoria de 65 de stagiuni a Teatrului pentru copii şi tineret “Colibri” din Craiova, aducând cu sine inefabilul cărţilor de poveşti întrupat în păpuşă.” – Adriana Teodorescu, manager Teatrul “Colibri”

Spectacolul Fata babei și fata moșneagului, o dramatizare de Valentin Dobrescu după Ion Creangă, în regia lui Todor Valov, scenografia Stefka Kyuvlieva, muzica Alin Macovei Moraru, cu actorii: Oana Stancu, Alis Ianoș, Rodica Prisăcaru, Ionica Dobrescu, Mugur Prisăcaru, Adriana Ioncu, Daniel Mirea, va fi prezentat joi, 8 mai, în cadrul Festivalului Internațional “EuroMarionete” de la Arad.

A XV-a ediție a Festivalului Internațional de Arta Animației “EuroMarionete” de la Arad reunește teatre din România, Serbia, Ungaria și din Spania.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.