Negoț cultural, la Craiova: Dai un ban, da’ treci de… Sol. Cheia...

Negoț cultural, la Craiova: Dai un ban, da’ treci de… Sol. Cheia Sol!

941
5
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(5 voturi, media: 5,00)

La Craiova, orice are un preț, chiar și… cheia Sol! Pe principiul, ”dai un ban, da’ stai în față”, elevii și liceeni din unele unități de învățământ din Bănie sunt stimulați să aprecieze schimburile… culturalo-educaționale și, totodată, inițiați oarecum în tainele negoțului.

Când vine vorba de note mari, elevii ar da aproape orice pentru ele. La ”schimb”, profesorii îi ”ofertează” cu diverse evenimente culturale, pe care, în altfel de condiții, din păcate, tinerii le-ar ignora cu desăvârșire. Câte un 10 în catalog, înseamnă zeci de tineri în sălile de teatru și operetă și ceva bănuți pentru cultura românească. Practica nu e de ieri, de azi, și, în cele din urmă, nimeni nu se plânge. Chiar dacă, culmea – e musai de subliniat – prezența fizică la spectacol nu e obligatorie!

Nu excelăm cu toții la capitolul portativ şi cheia sol, însă costul unui bilet la Teatrul Liric ,,Elena Teodorini”, ori la Naționalul din Bănie face dintr-un banal licean un adevărat virtuos, pe care şi marii compozitori mioritici, precum George Enescu, ar fi invidioși.

Sursele noastre ne șoptesc, melodios, că, în cazul în care trocul de cultură nu este întâmpinat cu buzunarele deschise de către liceeni, micii iubitori de artă și frumos sunt supuşi unor teste de cultură muzicală, întrebarea de bază fiind: ,,Ce este sunetul?”. Pentru că, nu-i așa, cheia e… negoțul!



5 COMENTARII

  1. #1
    A%%
    Oldtimer
    Data de inscriere
     07-03-2013
    Mesaje
    1135

    Capitală culturală.

  2. #2
    Member
    Data de inscriere
     11-03-2013
    Mesaje
    235

    asa, si ? articol-bomba.

  3. #3
    Rocker
    Data de inscriere
     10-05-2010
    Locatie
     St. Mesmin
    Mesaje
    1164

    Este total anormal ca prezenta unui elev in sala de spectacol sa conditioneze o nota buna in catalog.
    Dar mi se pare normal ca unui elev la un liceu de muzica, spre exemplu, sa i se ofere, la un pret modic, un abonament la Filarmonica. Poate chiar sa aiba accesul gratuit in sala de spectacol. Pentru ca un concert simfonic sau de muzica de camera poate fi prin el insusi o lectie.
    .
    Avand in vedere intamplarile la ordinea zilei, ma astept ca DNA-ul sa bage dupa gratii pe parlitii de profesori care obliga elevii de la Liceul de Arta sa vina la concerte. Totul este posibil.

    "Nu A®nA£elegi un lucru pe deplin decA¢t dacAƒ poA£i sAƒ i-l explici bunicii." <Albert Einstein>
  4. #4
    Senior Member
    Data de inscriere
     20-07-2010
    Locatie
     Slatina
    Mesaje
    773

    Si pana la urma urmei ce este sunetul, sa afle tot liceul sa economiseasca niste bani ca doar n-o sa moara melomani?!

  5. #5
    Member
    Data de inscriere
     11-03-2013
    Mesaje
    242

    Vibrație a particulelor unui mediu elastic care poate fi înregistrată de ureche.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.