Întâlnire PES Activists la Craiova, cu liderii PSD (P)

Întâlnire PES Activists la Craiova, cu liderii PSD (P)

640
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 3,67)

Preşedinţii PSD Craiova şi PSD Dolj, Lia Olguța Vasilescu, respectiv Claudiu Manda, europarlamentarul Victor Boştinaru şi preşedintele PES Activitst România, Victor Negrescu, au participat, ieri, la întâlnirea PES Activist – filiala Dolj, organizată la Opera Română Craiova. „În Parlamentul European nu mai trebuie trimişi oameni care să bată cuie în talpa României”, a afirmat Olguţa Vasilescu, care a vorbit în faţa auditoriului despre absorbţia şi importanţa fondurilor europene, care, potrivit acesteia, au ajuns la un nivel de 40% în timpul guvernării Ponta, şi a argumentat de ce votul activiştilor trebuie acordat familiei socialiste europene.

Întâlnirea de ieri a fost prilejită de apropierea zilei de 25 mai, când au loc alegerile auroparlamentare. „Am considerat că trebuie să ne vedem azi cu dumneavoastră pentru a răspunde întrebărilor comunității legate de alegerile europarlamentare din 25 mai. Avem o miză electorală dar și o competiţie locală, ne luptăm să obținem cel mai bun scor din țară dar dincolo de acest fapt vorbim despre importanța votului pentru destinul Europei. Noi facem parte din familia socialistă, susţinem să avem o majoritate în Parlamentul European”, a adăugat preşedintele PSD Dolj, Claudiu Manda.

Din punctul meu de vedere sloganul care a fost ales pentru această campanie electorală mă reprezintă foarte mult – trebuie să fim mândri că suntem români. Am văzut până acum europarlamentari care s-au dus să își reprezinte țara și care nu au făcut altceva decât să bată un cui în talpa României. Au cerut rapoarte negative împotriva României, deşi asta ne-a costat intrarea în spaţiul Schengen. Acum aceleaşi persoane spun că actualul Guvern ar trebui să plătească penal pentru că România n-a intrat în Schengen, dar uită că tot timpul cât ne-au reprezentat în Parlamentul European nu au făcut altceva decât să fie contra interesului României. Mai mult decât atât, a fost o perioadă neagră pentru istoria României condusă de o guvernare reprezentată la nivel european de Partidul Popular, perioadă care s-a absorbit doar 12 la sută din fondurile europene alocate României, ceea ce pentru noi înseamnă un adevărat dezastru pentru că trebuie să fii la nivelul pieței țărilor care au reușit absorbții și de 90%. Din fericire Guvernul Ponta a reușit o absorbție în proporție de 40% a fondurilor europene într-un singur an de zile, vă dați seama ce ar fi însemnat dacă nu s-ar fi pierdut acei bani. În Craiova anul acesta şi anul viitor intră aproximativ 80 de milioane de euro, bani europeni, cu care o să facem toate proiectele mari pe care ni le-am propus. Dacă ar fi trebuit să realizăm aceste proiecte cu finanţare doar de la bugetul de stat ne-ar fi trebuit nu doi ani, ci 20 de ani, având în vedere că bugetul de investiţii al Craiovei este undeva la 5 milioane de euro anual. Aceasta este diferenţa şi din acest motiv locul nostru este foarte important acolo. Vă daţi seama ce-ar fi însemnat dacă de la început nu s-ar fi pierdut aceşti bani şi s-ar fi absorbit fondurilor europene? Fără fonduri europene România pierde mult ca stat”, a afirmat preşedintele PSD Craiova, Lia Olguţa Vasilescu.

Votul nostru este foarte important în Parlamentul European. Am avut două referendumuri de demitere a lui Băsescu, la unul a fost prezență de 90%, ai fi crezut că omul a fost împachetat și trimis acasă. Nu s-a întâmplat acest lucru pentru că cei care l-au susținut au fost din grupul lui politic PPE, partid cu care PES se luptă pentru majoritatea parlamentară. Eu cred că mai mult de jumătate din parlamentarii pe care îi trimite România vor fi socialiști deși de o parte este doar PSD iar de cealaltă numeroase partide, chiar și PNL se va da de partea PPE. Eu sunt convinsă că știți ce aveți de făcut la vot pentru că aveți suflet și sunteți socialiști”, a mai spus Olguța Vasilescu.

Principalul motiv pentru care merg la Bruxelles este și un motiv personal pentru care eu fac politică, este legat de sănătate. Din păcate am trăit pe propria piele experiențe nefericite cu spitalele din România și cred cu tărie că trebuie să schimbăm ceva în acest sens. Și am o măsură pe care eu o susțin, se numește „Garanția europeană pentru sănătate”. Este un proiect pe care vreau să îl promovez în viitorul Parlament European prin care s-ar aloca mai multe fonduri strict dedicate domeniului sănătății prin care s-ar ajunge la oportunități de sănătate egale în toate țările europene. Mai mult decât atât, prin acest proiect vreau să garantez dreptul oricărui cetățean membru al Uniunii Europene să aibă acces gratuit la servicii de sănătate în oricare stat membru„, a spus Victor Negrescu, preşedintele PES Activitst România, candidat la alegerile europarlamentare pe poziția 17.