(Video) Craiova: Lucrările la Cartierul ”Chinezesc” încep în septembrie. Primăria primește...

(Video) Craiova: Lucrările la Cartierul ”Chinezesc” încep în septembrie. Primăria primește cererile de cumpărare

1.720
25
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(10 voturi, media: 3,80)

Municipalitatea a semnat, astăzi, 27 mai 2014, contractul de concesiune a terenului situat în Strada ”Caracal”, unde chinezii vor construi un cartier de locuințe. Lucrările vor începe la 1 septembrie a.c., iar craiovenii interesați să achiziționeze o garsonieră sau un apartament vor trebui să depună cererile la Primăria Craiova până la data de 1 august a.c. Potrivit edilului Olguța Vasilescu, cartierul nu va fi doar pentru craiovenii cu venituri mici, ci pentru oricine: ”familii de tineri, fie că sunt medici, profesori ori chiar întreprinzători, va fi un cartier rezidențial”, a precizat primarul. Termenul de finalizare al cartierului este de doi ani, toate blocurile urmând să fie construite în același timp. ”Vor fi gata la timp, pentru că firma care a câștigat licitația este serioasă. la rândul ei, va lucra cu firme românești, și așa vom vedea cum lucrează chinezii cu românii. Pe ei (constructorul chinez n.r.) nu-i interesează să câștige bani din acest proiect – pentru că nu au cine știe ce câștig din asta – ci îi interesează să intre pe piața românescă ca să vedem cum lucrează ei”, a apreciat Vasilescu.

olguta vasilescu

Selecția dosarelor: primul venit, primul servit

Contractul prevede ca 250 dintre locuințe să fie date spre cumpărare angajaților din MApN, iar restul în funcție de cererile venite din partea craiovenilor. Prioritate vor avea cei care nu au o locuință, după principiul ”primul venit, primul servit”. Pentru început, doritorii trebuie să achite firmei constructoare un avans de 3.000 de euro, iar la semnarea contractului de vânzare-cumpărare urmând să fie făcută plata integral.

La depunerea dosarului, municipalitatea va verifica, din documentele depuse de solicitanți, dacă aceștia au șanse să primească un credit de la bancă. ”O familie normală își poate permite, chiar dacă are, poate, și salariul sub media pe economie. Nu se semnează niciun fel de precontract până când dosarul nu ajunge la primărie și este verificat de noi. Deci, noi știm la data la care s-a depus dosarul dacă persoana respectivă se încadrează pentru a primi sau nu credit de la bancă”, a explicat primarul.

Solicitările au apărut deja, 300 de cereri fiind adresate municipalității, iar edilu-șef al Băniei a precizat că există cereri și din afara Craiovei. ”Până acum au fost 300 de persoane care nu au așteptat nici măcar să se semneze contractul, au avut încredere în municipalitate că acest cartier se va dezvolta, au venit deja și au depus dosarele și, bineînțeles, sunt primii care vor beneficia de aceste locuințe. Au fost cereri și din afara Craiovei, să știți. Să nu se sperie nimeni dacă se trece de 2.000 de cereri și cu mult se va trece peste, caz în care putem automat să dezvoltăm și al doilea cartier. Dar, deocamdată, să ne limităm la acesta să vedem ce iese”, a afirmat, astăzi, primarul Lia Olguța Vasilescu.

Prețuri în funcție de preferințele cumpărătorilor: ”Nu se adresează doar săracilor”

Prețurile tuturor tipurilor de apartamente nu sunt cunoscute încă, deoarece, a explicat edilul-șef, vor fi în funcție de proiectare și de cererile pe care le adresează craiovenii. ”Dacă vor fi inclusiv cereri de penthouse, de exemplu, imediat din proiectare se poate construiun apartament tip penthouse la ultimul etaj. Trebuie să știți că, la ora actuală, nefiind făcută proiectarea nu putem să vă dăm suprafața. Dar, am mers pe suprafața minimă și maximă prevăzute de lege în Craiova la ora actuală. Să știți că aceste apartamente nu se adresează numai săracilor, se adresează tinerelor familii, care pot să fie familii de medici, de profesori, poate chiar de întreprinzători, care vor să aibă o locuință și nu vor să aibă neapărat o locuință ieftină și foarte mică. Dar, mai multe amănunte vom putea da la 1 august, atunci când se închide perioada de depunere a cererilor și să vedem pentru ce optează ei”, a afirmat primarul.

Edilul-șef a mai precizat că, totuși, prețurile vor fi foarte accesibile, iar craiovenii vor putea achiziționa o locuință prin credit bancar.  Dacă pentru o garsonieră prețurile vor porni de la 20.000 de euro, cele pentru un apartament de 3 camere, cu o suprafață de 75 de mp, vor ajunge la circa 45.000 de euro. ”Pentru o garsonieră tip ”studio”, care este la 20.000 de euro, faceți un calcul pe 20 de ani cât ar putea să dea banca și o să vedeți că rata este foarte, foarte mică, adică mai mică decât prețul cu care se închiriează la ora actuală garsoniere sau apartamente în Craiova și chiar la ANL. Deci, nu cred că putem să oferim o formulă de protecție socială mai bună decât aceasta în condiții de cartier rezidențial”, a declarat Vasilescu.

Cel puțin 2.000 de locuri de parcare. Locurile vor putea fi cumpărate

Cartierul va avea în jur de 2.000 de locuri de parcare. ”Este un minim prevăzut de lege. Se poate contrui și o parcare supraetajată dacă numărul de cereri este foarte mare. Ne gândim ca, cei care vor să-și cumpere locul de parcare, să o poată face. Cine nu vrea să-l cumpere, va parca oriunde în cartier, dar nu pe locurile cumpărate. O să ne dăm seama dacă vom putea să extindem acest lucru la nivelul întregului oraș. E un test. Spațiile de parcare trebuie să le amenajeze primăria, este obligația noastră, ca și spațiile verzi și utilitățile”, a mai spus primarul Craiovei.

Centrală termică proprie ori sistemul public de termoficare

Am discutat deja cu firmele să facă racordurile pe banii lor. Va fi, probabil, și un test pe care îl vom face în acest cartier, ne gândim împreună cu partea chineză dacă să fie racordat la sistemul de termoficare, așa cum este el clasic, sau va fi o centrală de co-generare în mijlocul cartierului, a precizat Olguța Vasilescu.

Primarul nu cumpără locuință în cartierul chinezesc, dar și-ar lua una

Eu nu depun cerere pentru niciun apartament, pentru că nu vreau să mă trezesc cu ANI (Agenția Națională de Integritate n.r.) că am făcut nu știu ce facilitate vreunui investitor, dar, vă spun sincer, mi-aș lua, pentru că am văzut care este ideea de proiectare, am văzut planșele cum au în cap să facă apartamentele și nu se compară cu nimic din ce s-a construit”, a mărturisit Olguța Vasilescu.

Mai multe detalii despre tipurile de apartamente care vor fi construite şi actele necesare pentru depunerea dosarelor în videoclipul de mai jos!

 



25 COMENTARII

  1. #1
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    1226

    Mda sa vedem cine ia mai intai?

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  2. #2
    De-al casei
    Data de inscriere
     16-05-2009
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    352
    Citat Mesaj initiat de alexandra1967
    Mda sa vedem cine ia mai intai?

    pai sa facem socoteala cati angajati are primaria,cati angajati are consiliul judetean si ce ramane ptr restul

  3. #3
    De-al casei
    Data de inscriere
     11-03-2013
    Mesaje
    302

    cred ca sunt deja date

  4. #4
    Senior Member
    Data de inscriere
     23-12-2006
    Locatie
     Location Location...
    Mesaje
    978

    si spune ca sunt depuse 200 de cereri sau ceva pe acolo si ca se vor da pe baza primul venit primul servit si au prioritate cei care nu au o locuinta.. criteriile sunt clare. daca va grabiti puteti sa prindeti unul ca sunt vreo 2000.

  5. #5
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     29-01-2006
    Mesaje
    777

    Primăria primește cererile de cumpărare ……mai corect era primaria isi primeste dreptul

  6. #6
    Spammer
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    2356

    o sa ramana nevandute

  7. #7
    A%%
    Oldtimer
    Data de inscriere
     07-03-2013
    Mesaje
    1279

    Eu nu aș da bani ăstora, sincer, dacă aș vrea un apartament și mai sunt și supraevaluate bine de tot.
    Cred c-o să se mute chinezii în ele. Ne-a adus Olga chinezii.

  8. #8
    De-al casei
    Data de inscriere
     11-03-2013
    Mesaje
    305
    Citat Mesaj initiat de A%%
    Eu nu aș da bani ăstora, sincer, dacă aș vrea un apartament și mai sunt și supraevaluate bine de tot.
    Cred c-o să se mute chinezii în ele. Ne-a adus Olga chinezii.

    ti-a adus chinezii acasa la tine, sau ce ? iti mananca mancarea ? sau ai senzatia ca romanii sunt mari constructori ? foarte bine ca face blocurile. daca ti se par supraevaluate, ia-ti de la videanu.

  9. #9
    Oldtimer
    Data de inscriere
     16-11-2011
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    1414

    Macar rezolvam problema cainilor vagabonzi

    Nemintind nu trebuie sa-ti aduci aminte nimic! http://www.pescardejiu.blogspot.com
  10. #10
    Member
    Data de inscriere
     29-01-2009
    Mesaje
    141

    Curiozitatea mea este in cat timp va fi gata si mai ales cum va arata, nu in ultimul rand calitatea constructiilor; in rest totul se va desfasura ca la romani.

  11. #11
    A%%
    Oldtimer
    Data de inscriere
     07-03-2013
    Mesaje
    1281
    Citat Mesaj initiat de kartman
    Citat Mesaj initiat de A%%
    Eu nu aș da bani ăstora, sincer, dacă aș vrea un apartament și mai sunt și supraevaluate bine de tot.
    Cred c-o să se mute chinezii în ele. Ne-a adus Olga chinezii.

    ti i-a adus chinezii acasa la tine, sau ce ? iti mananca mancarea ? sau ai senzatia ca romanii sunt mari constructori ? foarte bine ca face blocurile. daca ti se par supraevaluate, ia-ti de la videanu.

    Mi se rupe de Videanu. sper să ajungă unde-i e locul și tu la fel.
    Oricum, văd că nu te lași, te trage ața, propagandistule colectivist.
    De la chinezi o să ți se tragă .

  12. #12
    0-day Member
    Data de inscriere
     27-02-2012
    Mesaje
    8

    cred ca vor ramine nevindute.adica mai exact lumea nu are bani,plus prost pozitionat acolo.personal decit sa cumpar in zona aia sa zic prin prima casa in 30 de ani mai bine stau cu chirie in centru.
    de preturi ce sa mai zic cumperi in afara de centru,in orice zona apartament cu 3 camere la 45000 euro.

  13. #13
    De-al casei
    Data de inscriere
     11-03-2013
    Mesaje
    308
    Citat Mesaj initiat de A%%
    Citat Mesaj initiat de kartman
    Citat Mesaj initiat de A%%
    Eu nu aș da bani ăstora, sincer, dacă aș vrea un apartament și mai sunt și supraevaluate bine de tot.
    Cred c-o să se mute chinezii în ele. Ne-a adus Olga chinezii.

    ti i-a adus chinezii acasa la tine, sau ce ? iti mananca mancarea ? sau ai senzatia ca romanii sunt mari constructori ? foarte bine ca face blocurile. daca ti se par supraevaluate, ia-ti de la videanu.

    Mi se rupe de Videanu. sper să ajungă unde-i e locul și tu la fel.
    Oricum, văd că nu te lași, te trage ața, propagandistule colectivist.
    De la chinezi o să ți se tragă .

    fasssss ! ce-ai facut ? ai basit ? de unde stii de colectivizare ? cand ti-ai facut buletin de oras ? ai un fix cu propaganda asta. propagandistul basist tu esti. cine nu e basist e comunist ? cum e mai bine, securist sau basist ? sau poate betiv ?

  14. #14
    Senior Member
    Data de inscriere
     23-12-2006
    Locatie
     Location Location...
    Mesaje
    981
    Citat Mesaj initiat de dumaduma
    cred ca vor ramine nevindute.adica mai exact lumea nu are bani,plus prost pozitionat acolo.personal decit sa cumpar in zona aia sa zic prin prima casa in 30 de ani mai bine stau cu chirie in centru.
    de preturi ce sa mai zic cumperi in afara de centru,in orice zona apartament cu 3 camere la 45000 euro.

    nu vor ramane nevandute, ba chiar o sa fie bataie pe ele.
    nu este prost pozitionat, e cu acces facil, are toate utilitatile, e perfect pentru a locui linistit, fara zgomotul din centru.
    da, intr-adevar cumperi in orice cartier cu 45000 de euro dar in ce stare, in bloc construit in ce an? vagoanele alea sunt oribile.

  15. #15
    Senior Member
    Data de inscriere
     08-10-2005
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    822

    Daca nu stiati Romania a semnat un acord cu chinezii. Vin chinezii peste noi, le dam contracte firmelor lor, ca doar chinezul nu-ti cumpara tie carnea de porc/vaca/pui fara sa fie vreun interes comun.
    DESTEPTATI-VA.

    Incearca sa treci apa ca Titanicul,nu ca gasca.
  16. #16
    Oldtimer
    Data de inscriere
     16-11-2011
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    1423
    Citat Mesaj initiat de SacreD
    Daca nu stiati Romania a semnat un acord cu chinezii. Vin chinezii peste noi, le dam contracte firmelor lor, ca doar chinezul nu-ti cumpara tie carnea de porc/vaca/pui .

    Rezolva problema Olgutei: cainii comunitari

    Nemintind nu trebuie sa-ti aduci aminte nimic! http://www.pescardejiu.blogspot.com
  17. #17
    De-al casei
    Data de inscriere
     11-03-2013
    Mesaje
    317
    Citat Mesaj initiat de bogdanfbj
    Citat Mesaj initiat de SacreD
    Daca nu stiati Romania a semnat un acord cu chinezii. Vin chinezii peste noi, le dam contracte firmelor lor, ca doar chinezul nu-ti cumpara tie carnea de porc/vaca/pui .

    Rezolva problema Olgutei: cainii comunitari

    coreenii sunt cu patrupedele. cand erau la daewoo, nici broaste nu mai erau prin curte.

  18. #18
    Oldtimer
    Data de inscriere
     16-11-2011
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    1424

    Imi vine sa scriu ceva dar ma abtin.. haideti sa bem o bere duminica… sa ne mai descretim fruntile..
    P.S: nici cu chinezii nu imi este rusine la capitolul”pofta de mancare”…

    Nemintind nu trebuie sa-ti aduci aminte nimic! http://www.pescardejiu.blogspot.com
  19. #19
    Newcomer
    Data de inscriere
     15-08-2012
    Mesaje
    22

    Sa le vedem finalizate si locuite, abia atunci putem sa ne facem o parere in ceea ce priveste calitatea. In proiect stim cu totii ca totul este minunat.

  20. #20
    Senior Member
    Data de inscriere
     08-10-2005
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    831

    E foamea mare in Craiova, eu nu stiu de unde au astea bani sa-si ia locuinte noi, sincer…

    Incearca sa treci apa ca Titanicul,nu ca gasca.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.