RAT Craiova schimbă prețul abonamentelor

RAT Craiova schimbă prețul abonamentelor

6.794
31
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(5 voturi, media: 3,40)

Aleșii locali au aprobat, astăzi, modificarea Hotărârii de Consiliu local privind tarifele biletelor și abonamentelor pentru mijloacele de transport în comun ale RAT Craiova. 

Astfel, pentru o călătorie, prețul unui bilet va fi de doi lei (de la tonetă și de la taxator), respectiv de 2,5 lei (de la conducătorul auto), iar pentru traseele exterioare tichetul va costa 3 lei.

În ceea ce privește abonamentele, trebuie menționat că abonamentul pentru un singur traseu (valabil o lună), care costa 50 de lei, a fost eliminat, în schimb fiind introdus cel pentru toate liniile (valabil o lună), al cărui cost este de 65 de lei.

Odată cu adoptarea modificărilor aduse HCL nr. 265/2010, și prețurile abonamentelor unice pe toate liniile, cu valabilitate mai mică de o lună, vor fi mai mari. Pentru un tichet valabil 15 zile, costul va fi de 34 de lei, față de 26 de lei; cel valabil şapte zile – 18 lei, față de 14 lei. Prețul unui abonament de o zi este de 6 lei. Abonamentele nenominalizate (tramvai, autobuz, traseu exterior) costă 110 lei.

Pensionarii cu vârsta de peste 70 de ani au gratuitate în mijloacele de transport ale RAT Craiova. Pensionarii cu venituri mai mari de 1.000 de lei pe lună, elevii şi studenţii au reducere de 50% la abonamente.



31 COMENTARII

  1. #21
    0-day Member
    Data de inscriere
     24-09-2013
    Mesaje
    0
    Citat Mesaj initiat de Mariuk25
    da dar dc sa platesc pentru ceva ce nu folosesc!!!!!!
    aaaaa…….. sa se plimbe romi gratis prin brestei.
    poi cum sa ma obligi sa iau ceva ce nu vreau, se incalca drepturile omuluiaici trebuie sa se stranga lumea si sa ii dea in judecata.

    Nu se incalca nimic, nu esti obligat sa le cumperi abonament si sa mergi cu ei. Decizia este una pur imorala. Platesti 65lei ca sa fi asfixiat de gaze de esapament…

  2. #22
    0-day Member
    Data de inscriere
     09-05-2014
    Mesaje
    3

    eu ca sa ajung la servici, schimbam 2 autobuze(la ford)…si nu sunt singurul toti care stau in 1 mai fac asta
    cei care stau in romanesti schimba 3 autobuze
    eu sunt de accord cu ieftinirea abonamentului

  3. #23
    Moderator
    Data de inscriere
     14-12-2006
    Mesaje
    2362

    Daca pastrau si abonamentul pe o linie, daca e avantajos cum spun, tranzitia se facea natural catre abonamentul unic fara sa fie clientul deranjat.

    Oameni putini. Restul populatie.
  4. #24
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     03-08-2006
    Locatie
     CV9
    Mesaje
    122

    In Craiova avem cele mai scumpe bilete din tara si cele mai proaste conditii de transport.

  5. #25
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     17-10-2008
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    458

    Marim preturi, dar conditii 0 ! Mergeti cu traseul 3 (Craiovtia Noua – Universitate) … autobuz de 18-20 de locuri in care insa urca 50 de persoane (claie peste gramada).
    Comparati cu Timsoara spre exemplu: STUDENTII SI PENSIONARII AU GRATUIT TRANSPORTUL IN COMUN !!!!!

  6. #26
    0-day Member
    Data de inscriere
     09-05-2014
    Mesaje
    5

    http://image.stirileprotv.ro/media/images/600×375/Dec2008/60209283.jpg — in timisoara

    In toate orasele la orele de varf sunt aglomerate autobuzele atat in europa cat si in america, japonia china ….

  7. #27
    Member
    Data de inscriere
     01-10-2013
    Mesaje
    166

    cosmin_texanul

    Ce ai postat tu este o imagine mai veche din Bucuresti de pe vremeaq cand erau autobuzele de la Rocar in uz nu este nicidecum in Timisoara. Nu mai crede in toate prostiile pe care le vezi pe net,cand se scrie una articol despre o aglomeratie de trafic sau despre un avion nu trebuie sa fie neaparat din zonele respective,sunt puse niste imagini legate de subiect sa nu para naspa acel articul daca poze reale nu exista.Cauta pe net asa cum ai gasit prostia aia de poza si ai sa vezi ce autobuze sunt in Timisoara si cum sunt ele vopsite,eu unu am fost si stiu si nu este aglomeratia aia descrisa in poza respectiva,cadre de genul asta gasesti numai prin Bucuresti cum spuneam.
    Iar legat de cate autobuze schimbai tu sau altii sa ajungi in locul x sau y nu ne intereseaza.Problema este ca unii folosesc un traseu si de ce sa-l obligi pala sa plateasca mai mult daca el nu are nevoie,ce faci vi sa-i spui ca mai da 15 lei dar se plimba pe toate liniile? poftim uite ca asta nu ne intereseaza pe multi.Oferta o fi buna nu zic pentru aia de folosesc mai multe linii dar nu sa ma obligi pe mine care folosesc doar 1 sa dau aceeasi bani ca tine care folosesti toate liniile,eu de ce sa dau daca nu le folosesc sunt mai prost sau cum?. Asta este un FURT pe fara al hotilor astora de la RAT si de la primarie. Sa faca abonamente pentru 1 linie cu 30-35 de lei maxim ca multi o sa cumpere acest abonament.In nici un oras din tara asta unde am fost nu am vazut asemenea idiotenii 5 mode de preturi la bilete cum am avut pana nu demult si acuma cu abonament UNIC pe toate traseele,dracu a mai vazut,astia nu sunt sanatosi la cap si nu se mai satura sa fie penibili si sa rada lumea de noi la fiecare gafa a tampitilor de la conducerea Craiovei,la noi ca la nimeni.A mai fost dat zilele astea la tv ca in Craiova se izoleaza gardurile cimintirelor in loc sa se reabiliteze blocurile,si culmea prostiei acum vad ca nu ramane asa se lipesc niste caramizi subtiri care sa semene a gard zidit,astia pe bune sunt de domeniul fantasticului,si ne mai si suparam ca ne fac astia de ras cum ne prind,dar zau ca suntem penibili,nu trebuie sa ne mire ca rad toti de noi.

  8. #28
    0-day Member
    Data de inscriere
     09-05-2014
    Mesaje
    6

    nu se izolo gardu, acolo indrepta gardu, era o curbuna in gard….si au pus polistiren pe o bucata de gard(bucata curbata) pentru a-l face drept

  9. #29
    Member
    Data de inscriere
     01-10-2013
    Mesaje
    167

    cosmin_texanul

    Prietene tu ai impresia ca eu nu am vazut tot ce sa facut acolo? sa sapat pe langa gardul vechi si sa turnat gard nou dupa care a fost placat betonul dupa ce au fost date jos cofrajele si acum pe polistiren vin cu caramizi subtiri cum sunt aplicate pe unele blocuri.Daca nu sti nu mai vorbii,lafel ca si cu autobuzele si aglomeratia din Timisoara cand defapt nu avea nici o treaba cu poza postata si lafel cu abonamentul ca asta era subiectul principal,ce am zis eu a fost o paranteza la porcatiile facute de conducatorii imbecili si a ne face de ras la toata lumea. Ia vezi poate vezi mai bine aici cum sta treaba cu acel gard.
    https://www.youtube.com/watch?v=-YC51pIkaJU

  10. #30
    Junior
    Data de inscriere
     27-04-2014
    Mesaje
    65
    Citat Mesaj initiat de cosmin_texanul
    http://image.stirileprotv.ro/media/images/600×375/Dec2008/60209283.jpg — in timisoara

    In toate orasele la orele de varf sunt aglomerate autobuzele atat in europa cat si in america, japonia china ….

    ,dar conditile sud departe de europa la noi in romania ,mai avem putin si ajungem si cu pretul la transportul in comun la fel ca in europa si asa cu pretul la mancare la traiul zilnic suntem chiar mai sus ca in europa ,am avut o experienta placut sa vizitez Londar ceea ce ma mirat cel mai mult acolo sunt preturile poate mai mici ca la noi in Romania ,uni zic ca londra este ceea mai scumpa capitala a lumi ca preturi ,dar va jur ca avem unele preturi mai mari ca londra.

  11. #31
    Member
    Data de inscriere
     01-10-2013
    Mesaje
    170

    Ma voi inca nu va-ti prins ca astia ne zic de ani buni ca trebuie sa ne aliniem la standardele UE ca asa ni se cere dar decat la preturi si alte alea numai la sararizare nu . Noi avem preturi de Europa Vestica dar la salarii avem cat dau aia pe mancare lunar 4 insi,adica 200-250 euro .
    Eu nu inteleg cat de cretin sa judeci astfel ca sa avem aceleasi preturi ca si alte tari cand noi nu avem nici la sfert din salarile lor,si ni se mai spune uneori ca avem carburanti si alte alea mai ieftine ca in alte tari,pai mi se pare foarte scump la banii nostrii,la noi nu trebuia sa fie mai mare pretul de 1.5 lei MAXIM 2 lei litrul de benzina/motorina raportat la salarii,pai noi dam 6 lei 1,20 euro ca in tarile straine ce au salarii de peste 1200 de euro MINIM .
    Astia sunt bolnavi rau de tot,dar posti sunt aia care stau acasa si nu fac nimic si doar se mira ca prostii.Pai suntem o natie de ratati si fricosi,ne meritam soarta,daca eram mai ageri si mai destepti sigur ca era altfel,dar atata timp cat astia ne-au bagat pumnul in gura si noi am inghitit si nu am zis nimic mi se pare normal sa ne prosteasca si sa ne sclavuiasca la noi in tara.Ne mai si plangem ca tampitii ca suntem facuti prosti din lumea a III-a pai astia suntem,aia din africa care acum 230 de ani nu stiau cum ii chiama ne-au luato inainte,suntem vai mama noastra.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.