Craiova: Municipalitatea dă 5 milioane € pentru Stadion

Craiova: Municipalitatea dă 5 milioane € pentru Stadion

1.144
28
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Aleșii locali au votat, astăzi, în cadrul unei ședințe extraordinare, direcționarea a cinci milioane de euro din bugetul orașului pentru cofinanțarea proiectului „Construire Complex Sportiv Craiova–Stadion de Fotbal”, estimat la 55 de milioane de euro, care va fi realizat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii “C.N.I.”- S.A..

Construirea unui stadion nou, la standarde internaţionale, care să asigure gradul de confort necesar spectatorilor prezenţi la meciuri, precum şi condiţii optime de joc şi antrenament al echipei de fotbal va avea un impact pozitiv asupra dezvoltării zonei prin organizarea de meciuri internaţionale şi atragerea de turişti ce vor fi participanţi activi la acestea precum şi la dezvoltarea locurilor de muncă”, se arată în raportul înaintat de Direcția de Patrimoniu din cadrul Primăriei Craiova.

(…) Întrucât resursele financiare ale unităţii administrativ teritoriale sunt insuficiente,participarea Municipiului Craiova la cofinanţare se propune a fi în cotă de 10% pentru realizarea de către C.N.I a obiectivului de investiţii «Construire Complex Sportiv Craiova–Stadion de Fotbal”, se mai arată în raportul înaintat de Direcția de Patrimoniu din cadrul Primăriei Craiova.

Noi (primăria și consiliul local Craiova n.r.) vom contribui cu 10% din sumă ceea ce înseamnă 5 milioane de euro. Acest lucru nu va afecta bugetul de investiții al municipiului pe următorii doi ani. Eu zic că 2,5 milioane de euro pe an, timp de doi ani,  nu este o sumă foarte mare pentru municipalitate, mai ales că ne alegem cu un stadion care va fi cel mai frumos din România. Legea prevede că ar trebui să avem o contribuție care pornește de la 10% până la 50%, iar noi am reușit să obținem cea mai mică valoare posibilă și, din acest punct de vedere, cred că municipalitatea va avea un câștig mare. Astăzi se avizează acest proiect cu privire la stadion și vi-l vom prezenta și dumneavoastră. Partea cea mai mare din investiție, 90%, este făcută de Compania Națională de Investiții. Suntem, din păcate, în situația în care trebuie să demolăm stadionul vechi, lucru pe care nu am putut să îl facem cu RAADPFL. A trebui să luăm o firmă externă și sper ca până în luna noiembrie să terminăm cu demolarea, iar după ce vom trecem de comisia de avizare se va putea trece la licitație”, a afirmat Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei.

De asemenea, consilierii locali au mai aprobat și modificarea art.3 din Hotărârea nr.99/2014 a Consiliul Local al Municipiului Craiova
care acum are următorul cuprins: ,,Se aprobă transmiterea în folosinţa gratuită către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice prin Compania Naţională de Investiţii “C.N.I.”- S.A. a terenului aparţinând domeniului privat al municipiului Craiova, situat în
municipiul Craiova, bld.Ştirbei Vodă nr.34, în suprafaţă de 76.972 mp (lotul 2), pe bază de protocol,liber de orice sarcini, pe perioada realizării obiectivului de investiţii Construire Complex Sportiv Craiova–Stadion de Fotbal.

 



28 COMENTARII

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     09-12-2006
    Mesaje
    340

    Sper ca noul stadion, tocmai ca să asigure „gradul de confort necesar spectatorilor prezenţi la meciuri”, să fie dotat cu scuipătoare de seminţe la fiecare loc, ca să nu-mi mai scuipe cojile de seminţe în ceafă spectatorul din spate. În rest, cred că în 20-25 de ani îl termină de construit, şi va costa cam de 5 ori cât estimează ei.

  2. #2
    Junior
    Data de inscriere
     27-01-2007
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    63

    oare de 55 milioane de euro cate locuri de munca ar putea face ?

  3. #3
    Spammer
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    2561

    cel mai frumos stadion din romania…..conteaza?

  4. #4
    Senior Member
    Data de inscriere
     08-10-2005
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    899
    Citat Mesaj initiat de reliviu
    cel mai frumos stadion din romania…..conteaza?

    Nu conteaza, sa fure in continuare ca noi o ducem bine…WTF people.
    Problema e ca astea au luat spagi de la firmele ce construiesc stadioane, ca mor de foame si vin la noi ca nu avem stadioane moderne.
    Problema e in cati ani o sa scoate investitia, ca tot se lauda cu turisti si echipa de fotbal etc.
    Pun pariu ca dupa ce fiecare isi ia cascavalul, stadionul o sa coste o tona de bani ca sa-l intretina, cocalarii nostrii o sa vina pe stadion sa scuipe seminte in ceafa aluia din fata si sa nu mai vorbesc de scaune rupte, vandalizare etc.

    Incearca sa treci apa ca Titanicul,nu ca gasca.
  5. #5
    Newcomer
    Data de inscriere
     10-07-2009
    Mesaje
    34

    O investitie foarte utila, chiar aveam nevoie de un asemenea stadion, adica Craiova are cea mai tare echipa de fotbal iar orasul ca pozitionare geografica este cel mai bun loc din lume, sunt atatea atractii turistice prin zona ca nu stiu de unde sa incep. Eu zic sa ia o masura prin care spitalul nr 1 sa functioneze la jumatate din capacitate, ca sa economiseasca bani pentru stadion si mai propun ca la fiecare statie de autobuz sa fie construita o biserica din banii primariei. Pentru ca ce om prost pe planeta asta ar investi acei bani in spitale, scoli, strazi, sisteme de canalizare si alte lucruri utile in viata de zi cu zi.

  6. #6
    Member
    Data de inscriere
     29-01-2009
    Mesaje
    234

    Chiar nu v-ati prins? Va fi noul sediu al Primariei. Vrajeala de doi bani.

  7. #7
    Newcomer
    Data de inscriere
     08-06-2008
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    19

    Stau in Cernele si nu am apa,canalizare, gaze si drumul este sub orice critica,cei din Brestei la fiecare ploaie nu dorm ca trebuie sa traga apa cu pompele din casa pt ca nu exista canalizare,una peste alta stadionul este o prioritate pt ca echipa noastra s-a calificat in Champions League si cand o sa jucam cu Barcelona in grupe trebuie sa avem un stadion de 5 stele.Iar o sa va cumpere Larguta cu promisiuni sportive………

    Din lipsa de activitate toti se pricep la toate!!
  8. #8
    MFD
    Oldtimer
    Data de inscriere
     12-11-2010
    Locatie
     in pat
    Mesaje
    1066

    tipic romanului nu mancam dar ne purtam …. in loc sa faca locuri de munca sau ceva mai util cu banii ei fac stadioane gen am bmw seria 5 si stau in garsoniera cu inca 5 persoane ))

  9. #9
    Spammer
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    2892

    Le face naveta spatiala clonelor )))… noi avem si suporteri.. scuipatori de seminte si membrii de partid ..

    NU sunt giga contra.. e bine ca se face stadion dar… cum zicea cineva mai sus.. eu stau in brestii … defapt in mlastina numita brestii… loc prin de umezeala.. de tantari.. cand ploua.. iar cand e soare.. loc plin de praf.. … Brestii e un fel de combinatie intre Venetia si Las Vegas…

    claxonul la maE™inAƒ E™i flashurile se folosesc A®n situaE›ii excepE›ionale.. dacAƒ claxonezi tot timpul E™i dai flashuri cAƒ aE™a E›i se scoalAƒ E›ie E™i ai impresia ca tot drumul e al tAƒu, ori cAƒ tu te crezi vreun expert E™i le atragi atenE›ia altora care poate nu sunt atA¢t de "experE›i" ca tine, felicitAƒri atunci eE™ti un retardat mintal E™i ar trebui cel mult sAƒ conduci o roabAƒ.. nu o maE™inAƒ.
  10. #10
    Junior
    Data de inscriere
     12-04-2010
    Mesaje
    82

    Romani … nimic nu ma mai mira, nimic ) .. am ajuns ca in filme!

  11. #11
    Junior
    Data de inscriere
     30-08-2012
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    51

    Eventual sa si construiasca un pasaj inutil peste noul stadion!!!!

  12. #12
    Oldtimer
    Data de inscriere
     23-12-2006
    Locatie
     Location Location...
    Mesaje
    1017

    comentati aiurea. am tot explicat pe aici, pe forum, nu e de vina administratia locala ca se intampla astfel de investitii prioritare altora care poate sunt mai importante pentru unii oameni dar asa vin banii de la centru. mai pe intelesul tuturor, daca eu iti dau bani de pere, tu nu poti sa cumperi mere cu ei. e simplu. nu zic ca e ok sa nu ai apa si canal in secolul 21, dar sunt sigur ca exista macar o initiativa (daca nu se lucreaza deja la un proiect) pentru alimentarea cu apa si canal prin brestii, bariera sau pe unde mai e nevoie dar probabil ori s-au impotmolit in vreo hartie (ca asa e pe la noi) ori pur si simplu nu sunt bani. uite, in bariera, cand au fost bani, s-a facut.

  13. #13
    0-day Member
    Data de inscriere
     17-05-2008
    Mesaje
    9

    Super, abia astept sa fie construit, am inteles ca in maxim 2-3 ani va fi gata. O investitie foarte buna iar faptul ca primaria contribuie doar cu 10% este extraordinar. Felicitari si la cat mai multe proiecte ca acesta!

  14. #14
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    1766

    Super sa se faca cat mai repede

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  15. #15
    Spammer
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    2899
    Citat Mesaj initiat de boqqdan
    comentati aiurea. am tot explicat pe aici, pe forum, nu e de vina administratia locala ca se intampla astfel de investitii prioritare altora care poate sunt mai importante pentru unii oameni dar asa vin banii de la centru. mai pe intelesul tuturor, daca eu iti dau bani de pere, tu nu poti sa cumperi mere cu ei. e simplu. nu zic ca e ok sa nu ai apa si canal in secolul 21, dar sunt sigur ca exista macar o initiativa (daca nu se lucreaza deja la un proiect) pentru alimentarea cu apa si canal prin brestii, bariera sau pe unde mai e nevoie dar probabil ori s-au impotmolit in vreo hartie (ca asa e pe la noi) ori pur si simplu nu sunt bani. uite, in bariera, cand au fost bani, s-a facut.

    Eu am canalizare pe brestii.. dar a fost facuta prost.. se infunda la fiecare ploaie.. si intra apa peste oameni in casa.. refuleaza.. nu cred ca i-ar convenii cuiva asa ceva..

    claxonul la maE™inAƒ E™i flashurile se folosesc A®n situaE›ii excepE›ionale.. dacAƒ claxonezi tot timpul E™i dai flashuri cAƒ aE™a E›i se scoalAƒ E›ie E™i ai impresia ca tot drumul e al tAƒu, ori cAƒ tu te crezi vreun expert E™i le atragi atenE›ia altora care poate nu sunt atA¢t de "experE›i" ca tine, felicitAƒri atunci eE™ti un retardat mintal E™i ar trebui cel mult sAƒ conduci o roabAƒ.. nu o maE™inAƒ.
  16. #16
    Senior Member
    Data de inscriere
     08-10-2005
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    900

    Prostia e mare in Romania si din pacate si pe forum aici.
    Sanatate sa fie.

    Incearca sa treci apa ca Titanicul,nu ca gasca.
  17. #17
    Junior
    Data de inscriere
     04-10-2005
    Mesaje
    83

    O sa inotam prin noroaie mult mai fericiti cand o sa avem stadion nou

  18. #18
    Junior
    Data de inscriere
     04-10-2005
    Mesaje
    85
  19. #19
    Senior Member
    Data de inscriere
     09-02-2007
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    761

    Ma simt obligat sa merg sa-i votez in gura.
    P.S Sa nu uit sa scriu pe penis VOTAT !

    Padurea creste in 1000 de ani,iar focul o arde intr-o noapte!Ce facem pentru noi moare cu noi, ceea ce facem pentru altii, pentru lume, ramane nemuritor!
  20. #20
    Oldtimer
    Data de inscriere
     17-08-2010
    Mesaje
    1336

    Voi ati votat Largutza…..!!acum suportam bicele…

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.