Numirea managerului CE „Oltenia”, contestată: „În mod surprinzător, l-au desemnat direct pe...

Numirea managerului CE „Oltenia”, contestată: „În mod surprinzător, l-au desemnat direct pe el”

1.013
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Laurenţiu Ciurel (foto), desemnat manager privat  al  Complexului Energetic Oltenia (CEO) de către Consiliul de Supraveghere al societăţii,  este contestat de conducerea Fondului Proprietatea deoarece ar fi fost numit de un Consiliu care „nu era autorizat” să-l numească şi care, în plus, a realizat un proces de selecţie defectuos, în care alţi candidaţi, cu mult mai multă experienţă, nu au fost intervievaţi pentru această poziţie. Laurenţiu Ciurel este vicepreşedinte PSD Gorj şi consilier judeţean. 

Laurenţiu Ciurel este primul manager privat din energia de stat românească, respectiv al Complexului Energetic Oltenia, unul dintre cei mai mari producători de energie din ţară. Înainte de 21 ianuarie a.c., când a fost desemnat manager privat, era director în funcţie al CEO, companie înfiinţată în 2012, prin fuziunea termocentralelor Turceni, Rovinari şi Craiova şi a Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia.

Potrivit hotnews.ro, „Franklin Templeton Investment Management consideră că recenta numire a unui nou Director General la Complexul Energetic Oltenia încalcă sever prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 109/2011 („OUG 109/2011”) privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice. Noul Director General a fost numit de un Consiliu care nu era autorizat să-l numească şi care, în plus, a realizat un proces de selecţie defectuos”.

Desemnarea d-lui  Laurenţiu Ciurel în funcţia de Director General a avut loc după depunerea unei liste scurte de candidaţi, români şi străini, de către Kienbaum, compania independentă de executive search, implicată în procesul de selecţie. Lista îl includea şi pe d-l  Ciurel. În mod surprinzător, nici Consiliul de Supraveghere, nici Comisia de Nominalizare şi Remunerare formată la nivelul Consiliului nu i-au intervievat pe ceilalţi candidaţi incluşi pe lista scurtă şi au decis să îl desemneze direct pe d-l Ciurel, deşi alţi trei candidaţi au o experienţă mult mai mare ca a dumnealui„, a declarat managerul Fondului Proprietatea, Greg Konieczny.

Reamintim că în luna noiembrie a anului trecut, primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, şi directorul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel,  au anunţat că SC Termo Craiova SRL va fuziona, prin absorbţie, cu Complexul Energetic Oltenia. Astfel, toate datoriile SC Termo Craiova către unitatea din urmă, de circa 2.100 miliarde de lei vechi, vor fi şterse, dar nu şi cele ale Asociaţiilor de proprietari către SC Termo. Potrivit conducerii CE Oltenia, toţi angajaţii SC Termo Craiova SRL vor fi preluaţi de CE Oltenia. Contractele asociaţiilor de locatari se vor încheia cu Sucursala Craiova a CE Oltenia



1 COMENTARIU

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     29-05-2012
    Mesaje
    457

    Tara de hoti. Tiganie. Doomed.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.