Tratamentul fără interferon în hepatita C, prescris și de medicii din Craiova

Tratamentul fără interferon în hepatita C, prescris și de medicii din Craiova

2.075
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Prescrierea tratamentului fără interferon şi monitorizarea pacienţilor cu hepatită C se vor face de către medicii de specialitate din centrele Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi, Sibiu, Târgu Mureş, Timişoara şi Oradea, a anunţat Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a semnat, în 1 octombrie, contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon al hepatitei cronice virale C şi cirozei hepatice C, în baza căruia vor beneficia de tratament pacienţii cu stadiul de fibroză (F4).

Comisiile consultative de specialitate ale Ministerului Sănătăţii vor elabora criteriile de includere în tratamentul fără interferon.

Medicamentele pentru pacienţii care îndeplinesc criteriile de includere în tratament vor fi prescrise în baza aprobării emise de către comisia de experţi pentru afecţiuni hepatice, de la CNAS.

Dosarul pacientului va conţine, obligatoriu, mai multe documente, acestea fiind afişate pe site-ul www.cnas.ro, la secţiunea tratament fără interferon – informaţii asiguraţi – medicamente.

Tot la aceasta secţiune, de pe site-ul CNAS, pacienţii pot afla mai multe informaţii despre modul de administrare a tratamentului fără interferon, precum şi despre investigaţiile necesare includerii în tratament, a precizat sursa citată.

Potrivit conducerii CNAS, semnatarul contractului cost-volum va comunica instituţiei, în termen de maxim 10 zile lucrătoare, lista laboratoarelor care vor efectua gratuit investigaţiile necesare a fi depuse la dosarul de aprobare a tratamentului fără interferon. CNAS va posta pe site lista acestor laboratoare.

Fotografie simbol

Sursa: Mediafax



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.