UPDATE: Comunicat din partea Senatului! Patru senatori au cerut 50 de euro,...

UPDATE: Comunicat din partea Senatului! Patru senatori au cerut 50 de euro, decontarea taxei de bagaje.

11.834
42
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Culmea tupeului sau a zgârceniei! Patru senatori care au fost într-o vizită oficială în Franța au cerut, luni, printr-un memorandum intern, Biroului Permanent al Senatului, decontarea sumei de 50 de euro, reprezentând o taxă pentru depăşirea greutăţii admise a bagajelor de cală scrie digi24.ro. Printre cei patru se numără și senatorul de Dolj, din partea PNL, Marinică Dincă.  Și dacă tot a ajuns în Franța, pe banii statului, Dincă și-a prelungit șederea în Franța câteva zile pentru a participa pe 19 iunie la meciul naționalei cu reprezentativa Albaniei. dinca

 

Cererea celor patru senatori a fost respinsă de conducerea Senatului, a spus Ion Chelaru, vicepreședintele Senatului.  „Au precizat că au avut câteva obiecte, cadouri pentru partea franceză, care au venit din magazia Senatului şi se pare că, astfel, s-a depăşit excedentul de bagaje. Linia aeriană nu a fost de acord să scutească de plată acest excedent şi de aceea s-a cerut ca plata să fie făcută de Senat”, a spus Chelaru pentru digi24.ro.

 

Ioan Chelaru a menţionat că în urma analizei din Biroul Permanent ”conducerea Senatului a apreciat că suma este modică şi poate fi acoperită altfel, nu din bugetul Senatului”.

 

Senatorii care au făcut parte din delegaţia grupului de prietenie România-Franţa, invitaţi de grupul de prietenie omolog din Senatul Francez, în perioada 13-17 iunie, au fost Viorel Grigoraş (PNL), Florian Popa (PSD), Laurenţiu Coca (PSD) şi Dincă Marinică (PNL).

UPDATE: Senatul a dat un comunicat de presă conform căruia nu senatorii au cerut decontarea celor 50 de euro ci secretarul delagației din care au făcut parte cei patru senatori.

„În perioada 13-17 iunie 2016, delegația Grupului de prietenie România-Franța din Senatul României a efectuat o vizită oficială la Paris, la invitația grupului de prietenie omolog din Senatul francez;

La plecarea delegației Senatului României de pe aeroportul ,,Henri Coandă” spre Paris, în data de 13 iunie 2016, la check-in funcționarii aeroportului au comunicat că nicio persoană nu are voie să depună la cală mai mult de un bagaj, aceasta fiind procedura standard. În acest context, secretarul tehnic al delegației, consilier parlamentar al Senatului, însărcinat cu transportul cadourilor simbolice (medalii și albume) a prezentat pentru check-in bagajul propriu și un al doilea bagaj,  respectiv cutia cu cadouri simbolice, care a fost controlat și cântărit, emițându-se pentru acesta chitanța și factura corespunzătoare, în valoare de 50 euro, care au fost plătiți din avansul cu justificare ulterioară de către secretarul delegației, consilierul parlamentar din cadrul compartimentului pentru relații externe al Senatului;

La întoarcearea de la Paris, conform metodologiei financiare, secretarul delegației a prezentat la compartimentul financiar al Senatului României chitanța și factura menționate, pe baza cărora se elaborează un memorandum intern supus ulterior spre aprobare Biroului permanent;

Precizăm că eliberarea cadourilor simbolice din magazia Senatului este efectuată de angajații instituției specializați în domeniul protocol, în relație strictă cu proiectul de program al vizitei oficiale, elaborat de Direcția generală cooperare parlamentară externă a instituției în colaborare cu omologii din țara gazdă, senatorii nefiind implicați în această procedură. În concluzie, niciun senator nu a solicitat bani pentru decontare“, se arată în informarea emisă de Senat.



42 COMENTARII

  1. #1
  2. #2
  3. #3

    Nu va mai saturaț futuva natia in gura de jegurii penale

  4. #4

    ce fete de ….politicieni au…..))

  5. #5
  6. #6
  7. #7
  8. #8

    Hai sa nu exageram, scarbe sunt aia care fura sute de mii sau milioane de euro.

  9. #9
  10. #10

    Daaaa , asa e , astia st scarbulite

  11. #11

    Sper sa ai si pentru penala de Olguta si spagarul de Prioteasa aceleasi urari .

  12. #12

    Totii au distrus Tara fratilor sintem un popor slab e Tara noastra miloqi

  13. #13

    Le am le am pisamas pe natia eii nu o sufar de loc

  14. #14
  15. #15
  16. #16
  17. #17

    . Aceste decontări au fost si de aceea le cer , nu au apărut peste noapte, o clasă politica de parveniți si ignoranti !

  18. #18
  19. #19
  20. #20

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.