PSD Dolj încalcă legea electorală (P)

PSD Dolj încalcă legea electorală (P)

1.530
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Nu contează cine votează, contează cine numără. Este învățătura lui Stalin, care încă dăiune în Dolj. Partidul Social Democrat a numit în mai multe localități candidați sau rude ale cadidaților, pe postul de  președinte și locțiitor în secțiile de votare. Asta deși legea o interzice. Sunt cazuri flagrante, numărul lor ajungând deja la 4. Putem spune că devine un fenomen.

Partidul Național Liberal a identificat următoarele încălcări ale legii:

  1. Măceșul de Jos: președintele secției de votare nr. 397 este Bojin M. Dorina, soția candidatului PSD, Bojin Mihai la funcția de primar al localității.
  2. Argetoaia: Președintele secției de votare nr. 239 este Vânătoru Dragoș Victor, fratele candidatului PSD, Vânătoru Lucian, la funcția de primar al comunei Argetoaie. Ba mai mult, la aceeși secție, locțiitorul, doamna Ciupitu Emilia, este soția candidatului Ciupitu Virgil, candidat la Consiliu Local Argetoaia pe listele PSD.
  3. Caraula: peședintele secției nr 283, Matra Dorel este candidat PSD la Consiliul Local Caraula pe poziția 9.
  4. Cioroiași: la secția 309 atât președintele Curcă Andrei Vlăduț, cât și locțiitorul, Boșontel Valentina sunt rude cu persoane aflate pe listele PSD pentru consiliul Local Cioroiași. Astfel președintele secției este fiul candidatei Curcă Mihaela, iar locțiitorul este mama candidatului Boșontel Paulin Ionel.

Legea este foarte clară și Partidul Social Democrat o încalcă extrem de grav.  Conform legii 115/2015 privind alegerile locale, la art 44,  scrie negru pe alb „Nu pot fi membri ai birorurilor electorale de circumscriptie sau ai birourilor electorale ale secțiilor candidați în alegeri, soții, rudele și afinii acestora până la gradul al doilea inclusiv, precum și persoanele care nu au exercițiul drepturilor electorale“.

Partidul Național Liberal a depus contestații în toate cazurile și cere ca legea să fie respectată. Președinții și locțiitorii secțiilor de votare trebuie să vegheze la buna desfășurare a procesului electoral, nu să se afle la dispoziția unui anumit partid politic din care, deloc întâmplător, chiar ei sau rudele lor fac parte!

Comandat de PNL Dolj. Executat de SC Printex SRL. CUI Mandatar: 21160042



4 COMENTARII

  1. #1

    Bine ca ceilalti nu incalca legea electorala (P)

  2. #2

    Angajati regiiilor nu ma lucreaza acum ,fac campanie pentru Olguta….

  3. #3
  4. #4

    P.S.D.Nu incalca legea,pt.ca voi tot timpul sunteti primi.

Comments are closed.