Tânărul acuzat de propagandă jihadistă a fost reținut. Era decis să devină...

Tânărul acuzat de propagandă jihadistă a fost reținut. Era decis să devină kamikaze al Statului Islamic

1.365
32
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

L.C.B., în vârstă de 17 ani, a fost săltat ieri dimineață de mascați din casa bunicilor lui și dus la DIICOT București la audieri. După câteva ore de interogatoriu, procurorii l-au pus sub acuzare și l-au reținut. Băiatul este acuzat de săvârșirea infracțiunii de promovare a unui mesaj prin propagandă în baza legii privind prevenirea și combaterea terorismului.

Conform anchetatorilor, încă de la începutul anului, tânărul a început să promoveze în mediul on-line doctrina radical islamistă. „Pe fondul radicalizării sale profunde ajungând să convingă noi persoane prin propagandă și promovare a islamismului extremist să devină adepți ai statului islamic. Succesiv conturile acestuia au fost închise de către administratorii rețelelor din cauza conținutului acestuia“, spun anchetatorii.

Voia să devină kamikaze al Statului Islamic

În urma perchezițiilor domiciliare, procurorii au ridicat documente și materiale de propagandă islamistă. Băiatul a vizionat și postat pe internet sute de ore cu înregistrări audio/video reprezentând activități/acțiuni armate/violente și de propagandă ale grupării teroriste Statul Islamic (decapitări și incendieri de persoane; execuții prin împușcare; mesaje radical-jihadiste ale liderilor unor grupări teroriste; mesaje de propagandă a Statului Islamic; promovarea ”SHARIA”). Mai mult, era dispus să facă orice pentru guparea teroristă, chiar și să devină kamikaze. „L.C.B. și-a arătat disponibilitatea de a deveni martir pentru Statul Islamic atât prin deplasarea în zonele în care aceștia acționează pentru a lupta alături de ei, cât și prin sacrificiul suprem în state din Europa la ordinul Statului Islamic.“, mai spun procurorii. 



32 COMENTARII

  1. #1
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     23-08-2008
    Mesaje
    181

    Este minor,blurati….

  2. #2
    Newcomer
    Data de inscriere
     11-12-2007
    Mesaje
    18

    E terorist ma omule nu minor.

  3. #3
  4. #4
    Maniac
    Data de inscriere
     05-10-2005
    Locatie
     in eter
    Mesaje
    3860

    Pe fond depresiv cauzat de intreruperea brusca a unui vis , acela de a deveni fotbalist, plus divortul parintilor din cate am inteles , ca o razbunare pe viata , s a ajuns aici .Pacat de tineretea lui , bine ca a fost depistat la timp .

  5. #5

    Bv sri! Mai stiu un terorist la gradinita nr 5 )

  6. #6
    Newcomer
    Data de inscriere
     07-09-2011
    Mesaje
    21

    kamikaze labancerc

  7. #7

    Ciprian ce vruiai sa se detoneze in public sa fie terorist adevarat?!adica el declara ca este simpatizant al isis si tu spui ca nu..bai da retardati mai sunt unii…imi este scarba!!!

  8. #8
    Dim
    Addicted!
    Data de inscriere
     15-05-2008
    Mesaje
    1617

    E un tânăr.
    Are nevoie de un psiholog nu de carceră.

    După ce termină treaba asta SRI poate să se ocupe de fiara de aproape 6 ani de la Grădinița numărul 5 care strigă:
    „Avion cu motor / Ia-mă și pe mine în zbor / Să mă fac aviator”
    de fiecare dată când vede un avion, fiind astfel încă de pe acum un potențial pilot de bombardier.

    --Optim
  9. #9

    … ROMANIA O ȚARĂ DE IDIOȚI

  10. #10
    Junior
    Data de inscriere
     04-10-2005
    Mesaje
    98

    Adevărul este că majoritatea teroriștilor kamikaze sunt foarte tineri, pentru că ei sunt cel mai ușor de manipulat!Nu se poate ști unde ar fi ajuns, dar autoritățile au procedat bine, deoarece tânărul chiar era un pericol, prin faptul că făcea propagandă terorismului!!

  11. #11
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    4881

    Sa renunti la religia ta pentru o alta religie este o tampenie incomensurabila. Sa renunti la religia ta pentru nicio religie este arta spirituala

    Inchisoarea este de la 6 luni la 3 ani.. dar eu zic ca mai bine un ajutor psihiatric… decat parnaia.. Parnaia il va scoate mai rau decat intra acolo.

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!
  12. #12

    Vai de tineretul nostru ce vitor ce siguranta cu acesti imbecili .meste rusine ca sint oltean sau roman ce copii creste in tara noastra numai asasini si banditi sa fure sa faca numai rau .

  13. #13

    Dacă eram tatăl lui, îi dădeam o bătaie buna si-i scoteam din cap prostiile jihadiste.

  14. #14
    De-al casei
    Data de inscriere
     13-05-2015
    Mesaje
    276

    Bine k l au prins la timp

  15. #15
  16. #16
  17. #17
  18. #18
    @#I
    Addicted!
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    1536
    Citat Mesaj initiat de DJ 23 BAR
    Este minor,blurati….

    Unde ceri tu asta, într-o ”țară” de maimuțe, în care chiar instituțiile care ar trebui să aplice legile corect le joacă în picioare (SRI, DIICOT etc)?!
    Allahu akbar! Stai așa, că sună retarzii la ușă! Această fostă țară e distrusă de nemernici miliardari care stau nederanjați în funcții mari, teroristul Iliescu și gașca sunt la loc de cinste după ce au distrus România și au ucis mii de oameni, iar ei asmut gloata retardată pe amărâtul ăsta (MINOR)! Bravo, serviciilor de rahat! Ați salvat România! …Căcănarilor.
    Căcănarilor, ”firmele” bandiților jefuiesc bugetele și tot ce ce poate prin oraș, de 26 de ani, iar voi găsirăți cauza! CĂCĂNARILOR! RĂHĂȚEILOR CU MUȘCHI ÎN LOC DE CREIER

  19. #19
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    4884

    Oricum s-au făcut de râsul lumii că l-au arestat.. Probabil avea vreo zece bombe puse strategic prin Craiova.. Mâine-Poimâine o sa ne aresteze și pe mine și pe tine că facem propagandă anti-sistem..

    În loc să instituie pacea.. instituțiile statului finanțate din banii tuturor românilor contribuie la injectarea terorii.. prin mass-media.

    Campanie pornită la Ținutul Secuiesc.. (teroristul cu conserve) continuată la Craiova.. (teroristul în curs de devenire, bolnav psihic) oare ce mai urmează??

    Dacă erau băieți deștepți nu se duceau cu presa după ei. Își făceau treaba ca la carte.. Jenantă această promovare a serviciilor pe mass-media și cum ne scapă ele de teroriști..

    Instituțiile statului nici la momentul actual nu au emis un comunicat despre fata moartă și mâncată de căini din parc.. că a fost crimă. că nu a fost crimă.. etc.. O țară plină de incompetenți..

    Ăștia nu sunt în stare să găsească un criminal comun.. dar ce să mai vorbim de teroriști.. N-au fost în stare ăia prin Franța.. de erau să-l Bubuie pe Hollande.. dar măscăricii ăștia din Craiova.. hai să fim serioși.. E clar.. trebuie să ne protejăm singuri.. Instituțiile statului sunt ocupate cu telenovele teroriste..

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!
  20. #20
    @#I
    Addicted!
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    1537

    @ Koss: Băiatul ăsta, tot ce făcea era PUBLIC, nimic SECRET, care să fie DESCOPERIT DE SERVICII .
    Hai să-ți mai zic un secret: pe vremea lui Ceaușescu nu ar fi arestat în vecii vecilor un elev pt așa ceva. L-ar fi pleznit, exmatriculat , expertizat, supravegheat, pedepsit, dar nu ar fi făcut circul ăsta penibil. Deci, poate lumea realizează cât de jos s-a ajuns față de anii ăia, când, oricum, era nasol.
    Ăștia de acum sunt doar niște găști securisto-afaceristo-interlope, care se bat între ele pentru dolari și, între timp, ca să se distreze, își terorizează și prostesc propriul popor, din când în când. În rest, prin lumea largă, în afară de niște arabi care le cer bani și jaf în România, nu-i bagă nimeni în seamă. Sunt egali cu zero; nu-i impresionează nici pe albanezi.
    Chiar ei, de la Securitatea încoace au fost teroriștii. Ei au colaborat cu arabii zeci de ani, au finanțat terorismul internațional, au comis asasinate…dar dosarele sunt secrete.
    Nici măcar n-au zis ”scuze, popor român, pt că v-am căsăpit zeci de ani”.
    Asta e ”valoarea” lor. Puterea lor e în pumn și bocanc. Atât.
    Și câtă josnicie, ca să-și justifice îmbuibații existența și milioanele cheltuite, să asmută prostimea pe copilul ăsta amărât rătăcit, la modul ăsta. Subuman.
    S-au dus peste el cu o armată. Dacă ar fi putut, ar fi aruncat cu grenade, ar fi tras o rachetă în Brestii.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.