DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Reprezentanții Consiliului Județean Dolj au prins în bugetul pentru acest an suma de 364.000 de lei în vederea demarării proiectului „Centrul de Pediatrie și Oncologie Pediatrică”.

Potrivit reprezentanților administrației județene, se dorește o clădire cu șapte niveluri, cu o capacitate de internare de 60 de paturi.

În privința structurii, clinica va avea cabinete pentru consultații și recuperare, săli de tratament, spații de joacă și două blocuri operatorii.

Președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, spunea într-un interviu că această structură va avea și o zonă de Terapie Intensivă.

„Lângă Centrul de Oncologie există spațiu pentru extindere. Lângă actuala clădire vom face Secția de Oncopediatrie. Va avea și zonă de ATI, pentru că este mult mai ușor pentru copii. Va avea și o zonă de cursuri și alte componente de pediatrie, totul pentru cei mici. A fost estimată o investiție de 19 milioane de euro, fără TVA, tot pe fonduri europene. Acesta este proiectul nostru principal la SCJU Craiova”, spunea Cosmin Vasile în vara anului trecut.

Pentru acest an, CJ Dolj a prevăzut un buget de 364.000 de lei pentru acest proiect. Suma important de bani va fi atrasă din fondurile europene.

Bugetul local al județului Dolj pentru anul acesta, însemnând suma de 883.327.000 de lei, înregistrează o creștere cu 116.380.000 de lei comparativ cu cel de la începutul anului trecut.

Din bugetul total, cei mai bulți bani vor fi direcționați către Secțiunea Dezvoltare, aici regăsindu-se sumele aferente investițiilor derulate de CJ Dolj.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.