„Trafic Rutier la Frontiera Albastră” – o realitate din ce în...

„Trafic Rutier la Frontiera Albastră” – o realitate din ce în ce mai familiară în peisajul rutier doljean

411
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Acţiune trilaterală RO-BG-SRB

 „Trafic Rutier la Frontiera Albastră” – o  realitate din ce în ce mai familiară în peisajul rutier doljean

Pe parcursul zilei de astăzi, 14 septembrie 2012, IPJ Dolj a fost gazda unei noi acţiuni trilaterale pe linie de poliţie rutieră, organizată în municipiul Calafat, localitate de trazit pentru toate categoriile de autovehicule.  

 

Trafic Rutier la Frontiera Albastră a luat „naştere” în anul 2009 ca urmare a iniţiativei instituţiei noastre având la bază relaţiile de colaborare existente între Poliţiile Doljeană, Bulgară şi Sârbă ajungând, astfel, la cea de-a IX-a ediţie.

 

Întrucât după aderarea României la spaţiul Schengen, modul de tranzitare a punctelor de frontieră se va simplifica, controlul vamal va fi eliminat, iar traficul rutier de mărfuri şi persoane se va intensifica, prin acest gen de acţiuni IPJ Dolj urmăreşte găsirea unor modalităţi practice de cooperare regională cu Poliţia Bulgară şi Poliţia Sârbă pe linia combaterii încălcării normelor rutiere pe drumurile publice prin întărirea climatului de siguranţă al participanţilor la trafic din zona transfrontalieră.

 

La activitate au participat poliţişti de rutieră din cadrul Direcţiilor Regionale Vidin şi Vratsa – Bulgaria şi Direcţiei Regionale Zajecar – Serbia  precum şi lucrători de profil ai Serviciul Rutier şi Poliţiei Municipiului Calafat din cadrul IPJ Dolj.

 

Pe parcursul acţiunii, lucrătorii Serviciului Rutier Dolj împreună cu ofiţerii şi agenţii de poliţie bulgari şi sârbi au desfăşurat activităţi preventive D.N. 56 (D.E. 79) Calafat – Craiova, urmărind :

–       legalitatea traficului internaţional de mărfuri şi persoane,

–       controlul timpilor de mers şi staţionare,

–       verificarea vitezei de deplasare, controlul documentelor de transport,

–       verificarea din punct de vedere tehnic a autovehiculelor controlate,

–       menţinerea unui climat corespunzător de disciplina rutieră;

–       combaterea comportamentelor de natura să prejudicieze siguranţa rutieră;

–    prevenirea şi combaterea infracţiunilor la regimul circulaţiei şi a celor care aduc atingere ordinii si liniştii publice;

–    verificarea legalitatii documentelor autovehiculelor înmatriculate in străinătate precum si a persoanelor aflate in acestea.

 

Activităţile s-au finalizat cu verificarea a 128 de autovehicule, dintre care 96 înmatriculate în Bulgaria, fiind constatate 24 abateri, în valoare totală de 2150 lei. De asemenea, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare pentru constatarea unor nereguli tehnice de natură a periclita siguranţa în circulaţie pe drumurile publice.

Nu au fost înregistrate accidente rutiere soldate cu victime, comise pe fondul vitezei excesive sau a depăşirilor neregulamentare, putând afirma, astfel, că scopul major al acţiunii a fost îndeplinit.

 

Activitatea, care are caracter de continuitate, constituie exemplul viu al cooperării internaţionale RO – BG – SRB existente, anticipând modalităţile de lucru în zona transfrontalieră după aderarea României la spaţiul Schengen.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.