Informare privind finalizarea proiectului: „Reabilitare și modernizare sistem termoenergetic la pavilion administrativ...

Informare privind finalizarea proiectului: „Reabilitare și modernizare sistem termoenergetic la pavilion administrativ din cadrul S.P.F. Bechet” COD SMIS 2014+123 888

15.194
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Începând cu luna decembrie 2023, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bechet beneficiază de un sediu modern, corespunzător standardelor europene de eficiență energetică.
Proiectul prin care s-a realizat modernizarea a fost finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, axa prioritară 3 -„Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”, Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional 2014-2020 fiind Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, iar organismul intermediar Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, având ca beneficiar Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu și perioadă de implementare 01.12.2017-31.12.2023.
Conform Contractului de finanțare, valoarea totală a proiectului a fost de aproximativ 1.784.466,23 lei, din care 680.081,01 lei finanțare nerambursabilă acordată prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR).
Obiectivul general al proiectului de reabilitare energetică a clădirii a avut drept scop creșterea eficienței energetice pentru clădirea pavilion administrativ de la sediul S.P.F. Bechet și crearea unor condiţii de muncă optime pentru personalul structurii.
Obiectivul general a fost realizat prin atingerea a două obiective specifice:
• OS1 – Reducerea consumului anual de energie primară pentru imobilul pavilion administrativ de la sediul S.P.F. Bechet cu 255.994,49 Kwh/an prin măsuri de reabilitare termică, modernizarea instalațiilor aferente clădirii și utilizarea surselor de energie regenerabilă.
• OS2 – Scăderea anuală estimată a gazelor cu efect de seră aferente funcționării imobilului pavilion administrativ de la sediul S.P.F. Bechet cu 4,08 echivalent tone CO2 prin măsuri de reabilitare termică, modernizarea instalațiilor aferente clădirii și utilizarea surselor de energie regenerabilă.
La finalizarea lucrărilor, sediul Sectorului Poliției de Frontieră Bechet corespunde actualei concepţii de susţinere a supravegherii şi controlului frontierei şi asigură condiţii de muncă la standarde europene, beneficiind de o centrală termică cu combustibil solid, panouri solare pentru încălzirea apei, precum şi de un sistem alternativ de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie, realizat cu panouri solare fotovoltaice policristalin de tip off-grid.
Din punct de vedere operativ, clădirea Sectorului Poliției de Frontieră Bechet este amplasată în imediata apropiere a fluviului Dunărea, ceea ce permite o deplasare rapidă a efectivelor în zona de competenţă, iar reabilitarea la parametrii tehnici corespunzători cerinţelor actuale a reprezentat o prioritate pentru programele de investiţii ale Poliţiei de Frontieră.
Implementarea cu succes a proiectului eficientizează din punct de vedere energetic clădirea Pavilion administrativ de la sediul S.P.F. Bechet, având un impact pozitiv asupra bugetului de stat datorită costurilor reduse pe termen mediu și lung pentru energie și întreținere. Totodată proiectul a avut drept rezultat scăderea nivelului anual estimat al gazelor cu efect de seră.
Impactul pozitiv asupra beneficiarilor direcți și indirecți în urma implementării proiectului la nivel local se va manifesta prin reducea consumurilor de energie pentru încălzire și iluminat și în același timp prin îmbunătățirea calității mediului înconjurător datorită scăderii nivelului anual specific al gazelor cu efect de seră.
Date de contact beneficiar:
Andrei – Alexandru Bălțatu, Manager proiect
Telefon: 0246 213 640/ Fax: 0246 211 785
E-mail: cfen.itpfgiurgiu@igpf.ro



1 COMENTARIU

  1. #1

    Mesaje

    […]  » Citește mai mult… […]

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.