Clădirea unde a funcţionat Curtea de Apel, scoasă la vânzare pentru 2,1...

Clădirea unde a funcţionat Curtea de Apel, scoasă la vânzare pentru 2,1 milioane euro

902
12
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 5,00)

Conform unui studiu al site-ului imobiliare.ro transmis Agerpres, clădirea în care a funcționat, până de curând, Curtea de Apel a județului Dolj, amplasată în centrul Craiovei, este printre cele mai scumpe proprietăţi din ţară scoase la vânzare în anul 2014.

Preţul construcţiei a fost stabilit la nu mai puţin de 2,1 milioane de euro. Imobilul este amplasat pe un teren de aproape 1.850 mp, dispune de o suprafaţă utilă de 794 de metri pătraţi şi este compartimentat în peste 60 de camere.

Tot în centrul Craiovei, o altă construcţie veche din anul 1910 are un preţ cerut de 1,25 de milioane de euro.

Foto: ghidcabinet.ro



12 COMENTARII

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     16-06-2008
    Locatie
     Craiova, Romania
    Mesaje
    210

    Este de mult timp la vanzare cladirea

  2. #2
    Spammer
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    2487

    Foarte mare pretul cerut

    claxonul la maE™inAƒ E™i flashurile se folosesc A®n situaE›ii excepE›ionale.. dacAƒ claxonezi tot timpul E™i dai flashuri cAƒ aE™a E›i se scoalAƒ E›ie E™i ai impresia ca tot drumul e al tAƒu, ori cAƒ tu te crezi vreun expert E™i le atragi atenE›ia altora care poate nu sunt atA¢t de "experE›i" ca tine, felicitAƒri atunci eE™ti un retardat mintal E™i ar trebui cel mult sAƒ conduci o roabAƒ.. nu o maE™inAƒ.
  3. #3
    De-al casei
    Data de inscriere
     11-03-2013
    Mesaje
    343

    am vazut-o si pe fostul mercador. pretul e mare dar il merita. mai interesant este a cui e casa si cum a intrat in posesia ei.

  4. #4
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    1319

    Este de mult timp la vanzare cladirea la bani astia o fac de se invarte dupa soare//////////////////

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  5. #5
    Spammer
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    2376

    ce mai sunt 2 mil de euro…

  6. #6
    Spammer
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    2790

    scumpa dar merita.

  7. #7
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     18-09-2008
    Locatie
     Orasul Leilor,Craiova
    Mesaje
    876

    la 2 milioane de euro ai mari sanse sa cumperi un bloc intreg langa piata mihai viteazul il darami,iti faci un palat imens si mai raman si bani,este frumoasa este de mult timp la vanzare dar este scumpa rau

  8. #8
    A%%
    Oldtimer
    Data de inscriere
     07-03-2013
    Mesaje
    1365

    Casa a fost retrocedată urmașilor celui de la care comuniștii o furaseră.
    Curtea de Apel plătea chirie de ani de zile.

  9. #9
    Member
    Data de inscriere
     10-05-2012
    Mesaje
    147
    Citat Mesaj initiat de A%%
    Casa a fost retrocedată urmașilor celui de la care comuniștii o furaseră.
    Curtea de Apel plătea chirie de ani de zile.

    Eu nu prea inteleg ,atunci cand comunisti le-a luat casele,le-au dat apartamente la schimb din cate stiu, Acum urmasi ia casa inapoi dar apartamentul unde este !

  10. #10
    A%%
    Oldtimer
    Data de inscriere
     07-03-2013
    Mesaje
    1371
    Citat Mesaj initiat de cristiraluca92
    Citat Mesaj initiat de A%%
    Casa a fost retrocedată urmașilor celui de la care comuniștii o furaseră.
    Curtea de Apel plătea chirie de ani de zile.

    Eu nu prea inteleg ,atunci cand comunisti le-a luat casele,le-au dat apartamente la schimb din cate stiu, Acum urmasi ia casa inapoi dar apartamentul unde este !

    Eu nu spun că regimurile precomuniste au fost extraordinare, cu toți oamenii drepți, fără corupție,fără nedreptăți, dar … (istorie prea lungă și nu e ăsta subiectul , dar am vrut să se cunoască de la început poziția mea, măcar un pic) treaba stă așa (pe scurt) , împărțită , din punctul ăsta de vedere (imobiliar),pe cel puțin două etape:

    1. Decretul 92 din 1950 – se confiscă imobilele celor din clasa de sus (marea burghezie, industriași etc). Confiscare.
    Bineînțeles, mulți din ei mor în pușcării.
    Au fost diverse legi și decrete, procese și înscenări, ca să n-o lungesc prea mult, care au lovit în toate clasele sociale, până la țărănime, zecii de mii de oameni fiind jefuiți, uciși, torturați și aruncați în inchisori (fără deosebire între clase sociale, avuți și săraci, vinovați ori inocenți), toate acestea făcând parte dintr-un plan rusesc diabolic de distrugere a României și transformare a românilor într-un popor de sclavi cu creiere spălate.
    Deci…ce despăgubiri, ce apartamente…?
    2. Demolările, în special după cutremurul din 1977 – se demolează masiv și se concepe un plan pentru toată România, plan prin care urma să se demoleze tot, toate casele, iar terenurile să intre în proprietatea statului. Vor avea loc demolări până în 1989. Urmau și satele la rând și toți țăranii să fie mutați în blocuri. A existat un caz, cel puțin din ce știu eu, când un sat întreg a fost ras de pe fața Pământului (nu-mi amintesc numele), iar țăranii mutați aiurea, prin blocuri.
    După demolări, foștii proprietari primeau o despăgubire, care, deseori, nu acoperea pierderea suferită, deoarece proprietarii primeau despăgubiri numai între anumite limite (maximum…40 000 de lei, să zicem – nu-mi amintesc), deci un om avea o casă de 50 000 or 100 000 de lei (terenul era ”evaluat” la prețuri de nimic, în batjocură), dar primea maxim acei, să zicem , 40 000.
    După aia…erai mutat la bloc, cu chirie. Plăteai chirie. Din proprietar ajungeai chiriaș, iar cu banii primiți îți mobilai apartamentul cu mobilă nouă.
    Desigur, mulți aveau terenuri mici, case sărăcăcioase, dar și ”despăgubirile” primite erau de numai câteva mii de lei.
    Ca să se înțeleagă mai bine, să spunem că pe o casă mare cu teren mare primeai câteva zeci de salarii normale.
    Nu-mi amintesc (am văzut o dată legea asta) , dar cred că prevedea și că despăgubirea se oprea la o anumită limită de mp de teren etc.
    După 1989, acești foști proprietari, de acum chiriași, și-au cerut imobilele înapoi.
    De aici înainte …e poveste lungă, cu complicații, legi proaste, corupție, bătaie multă de joc prin tribunale, nedreptăți mari în multe cazuri (mulți oameni – nu foști bogătași neapărat, ci și simpli țărani – au pierdut definitiv șansa de a-și recupera imobilele confiscate abuziv de comuniști). Ce nici comuniștii n-au făcut, a făcut democrația originală megacoruptă: i-a deposedat pe mulți oameni definitiv de casele și de pământurile lor.
    Tu nu ști de ce oamenii au rămas și cu apartamentele și cu casele retrocedate: pentru că au primit casele înapoi, simplu, rămânând în contiunare și chiriași în apartamentele primite în comunism.
    Ulterior, acele apartamente au fost cumpărate (pe nimic, așa cum a cumpărat toată România acele apartamente, deoarece prețurile au rămas neschimbate, deși inflația era galopantă), iar asta ca mită electorală oferită românilor de tovarășul Iliescu și tovarășii lui.
    Ca urmare, prin vânzarea tuturor apartamentelor pe nimic, puterea de atunci (zisă și criptocomunistă=comunism mascat) a distrus industrii în lanț: construcțiile, fabricarea de materiale de construcții etc.
    E ca și cum societatea X ar construi o sută de case și le-ar vinde pe 1000 de lei. Așa s-a întâmplat și atunci: a doua zi s-a închis totul și zeci de mii de oameni au rămas pe drumuri.
    Oricum, nu trebuie să considerăm că cei care au rămas și cu vechile imobile retrocedate și cu apartament la bloc (cumpărat pe nimic sau, în multe cazuri, cumpărate și la prețul normal, deoarece mulți oameni le-au plătit înainte de 1989 sau măcar pe jumate, pe trei sferturi etc) sunt favorizați.
    Gândește-te că cei mai mulți erau oameni obișnuiți (nu exploatatori) și le-au fost furate casele pe care abia și le ridicaseră (case noi), dați afară din ele și niciodată statul nu le-a dat nimic ca despăgubire pentru zecile de ani cât au fost lipsiți de folosința lor, pentru ruinarea caselor, despăgubiri morale șamd. De foarte multe ori au fost retrocedate niște ruine, în batjocură. De ce? Pentru că puterea COMUNISTĂ de DUPĂ 1989 a retrocedat proprietățile acestea NUMAI sub presiunea poporului și ,mai ales, sub presiunea exterioară venită din Vest. Din Est nu prea mai era nicio protecție (iar reformele în Rusia erau cu mult în fața României – noi fiind un fel de Coreea de Nord).
    Așa că le-au înapoiat – în parte – ruinate , fără să-și ceară nici măcar scuze, cu URĂ.
    Normal, din moment ce chiar cei de la putere în 1990 făcuseră parte din trădătorii României care comiseseră toate atrocitățile din anii 50-60.
    Eu mă și mir de tăria unor supraviețuitori din acele timpuri! Cum de nu au înnebunit? Deși mulți s-au îmbolnăvit, totuși…Mulți au murit…
    Să nu uităm de miile de inocenți care au fost aruncați din acele case direct în închisori și în lagărele de exterminare de care țara fusese împânzită.
    Nu le trebuia lor apartamentele astea, crede-mă.
    Cine-ți dă viața ta înapoi? Tot ce-ai pierdut? Nimeni din lumea asta.
    Mulți din ei se resemnau și ziceau: e, hai că ne-a dat ceva, apartamente, serviciu…Nu ne-au omorât pe toți…Dar a fost numai o formă de a rezista sau de a te spăla singur pe creieri. Toate străzile astea vechi ar fi trebui să fie cartiere azi și tot poporul să mănânce în cantine uriașe (zeamă, ca la Canal).
    De exemplu, partea aia cu Piața Mare era programată pentru 1989, dacă nu greșesc . Păi, întreabă-i pe cei din zonă dacă vor apartamente în Craiovița sau la bulevard , în locul caselor! Sau apartamente gratis, în care să locuiască 30 de ani, cu condiția să-și dea casele pentru 30 de ani și să le ia înapoi și ruinate…Dacă le-ar mai recupera.
    Se poate vorbi ani la rând despre nedreptățile, hoția și prostia guvernelor (mai ales cele neromânești).
    M-a cam luat valul…

  11. #11
    Senior Member
    Data de inscriere
     07-01-2009
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    705
    Citat Mesaj initiat de cristiraluca92
    Citat Mesaj initiat de A%%
    Casa a fost retrocedată urmașilor celui de la care comuniștii o furaseră.
    Curtea de Apel plătea chirie de ani de zile.

    Eu nu prea inteleg ,atunci cand comunisti le-a luat casele,le-au dat apartamente la schimb din cate stiu, Acum urmasi ia casa inapoi dar apartamentul unde este !

    Din cate retin casa a fost a lui Nicolae Titulescu, deci slabe sanse ca urmasii sa fi primit ceva la nationalizare. Poate o camera, doua in casa. Acum, soui tu, au primit un apartament, dar ce apartament crezi tu ca se compara cu aceasta cladire?

  12. #12
    Afacerist
    Data de inscriere
     30-04-2007
    Locatie
     downtown
    Mesaje
    5795

    Foarte greu de vandut .

    Tel : 0768 32 22 23Y!M : senso13Facebook : Sport TrainersPerpetuum Mobile

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.