Condamnată de CEDO pentru moartea unui tânăr la Spitalul din Poiana Mare

Condamnată de CEDO pentru moartea unui tânăr la Spitalul din Poiana Mare

1.277
7
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

CEDO a condamnat România să plătească 35.000 de euro daune în cazul unui tânăr de 19 ani care a murit în urmă cu zece ani la Spitalul de Psihiatrie de la Poiana Mare. Acesta era bolnav de SIDA și nimeni nu a vrut să-l atingă.

Valetin Câmpeanu a fost găsit, pe 13 septembrie 2004, în curtea Spitalului de Psihiatrie Poiana Mare. Cum tânărul avea SIDA, nimeni nu a vrut să-l îngrijească. Mai mult, Valentin a fost dezbrăcat și închis într-un depozit rece și întunecat. Pe 20 septembrie, a murit. Valentin Câmpeanu cântărea 45 de kilograme și starea îi era deplorabilă, date fiind condițiile în care a fost lăsat să-și ducă zilele și boala.

Reprezentanţii Centrului de Resurse Juridice au depus plângere la Parchet după decesul tânărului şi împreună cu Interights au dat în judecată statul pentru că nu a anchetat atent cazul băiatului. Valentin Câmpeanu nu avea rude care să îl reprezinte

După 10 ani, CEDO a stabilit că statul trebuie să plătească 10.000 de euro Centrului de Resurse Juridice şi 25.000 de euro către organizaţia Interights.  

Anchetatorii au dispus neînceprea urmării penale motivand că nu au existat elemente care să indice că autorităţile sunt responsabile de decesul pacientului.   



7 COMENTARII

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     29-01-2009
    Mesaje
    150

    Vai de capul nostru…

  2. #2
    Junior
    Data de inscriere
     12-10-2010
    Mesaje
    59

    welcome to romania

  3. #3
    Member
    Data de inscriere
     12-12-2012
    Mesaje
    153

    ”Anchetatorii au dispus neînceprea urmării penale motivand că nu au existat elemente care să indice că autorităţile sunt responsabile de decesul pacientului.” Si cam asa putem descrie organele de urmarire penala din Romania.

    ''I fear the day that technology will surpass our human interaction. The world will have a generation of idiots.'' Albert Einstein. That day is today.
  4. #4
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    1503

    Prea tarziu

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  5. #5
    Lau
    Racer
    Data de inscriere
     27-02-2006
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    196

    Și de ce, mă rog, meritau cele 2 instituții despăgubiri? Ce au făcut pentru a-l salva pe tânărul decedat? Când zic că le-am auzit pe toate, mai apare câte o știre de-asta te te minunează total!

    Craiova Forum - Comunitatea ta preferata!
  6. #6
    A%%
    Addicted!
    Data de inscriere
     07-03-2013
    Mesaje
    1609

    Asta spune totul despre instituțiile din România, instituții care te ucid cu sadism, deși ar trebui să te apere. Asta e mentalitatea de bestie a multor români.
    Să le dea Dumnezeu ce știe el mai bine celor care trebuia să-l îngrijească pe acel OM, dar care, în schimb, l-au omorât cu SADISM!
    La fel să le dea și celor care erau datori să facă dreptate, dar fiind niște bestii au trecut totul sub tăcere!
    De biserică (cu ”b” mic) nici nu mai zic. Sub numele acesta sălășluiește ceva RĂU, care nu are nimic de-a face cu ideea de Creștinism.

  7. #7
    De-al casei
    Data de inscriere
     11-03-2013
    Mesaje
    410

    asta e statul de drept. de drept comun. as fi totusi interesat sa aflu si a cui este organizatia aia, presupun ca un ong.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.