„Dicovers România Beyond Dracula” sosește la Craiova

„Dicovers România Beyond Dracula” sosește la Craiova

1.066
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

20 de tineri vor vizita Craiova în cadrul proiectului „Dicovers România Beyond Dracula”, studenții internaționali urmând să fie prezenți în Craiova în perioada 19 – 26 iulie.

 Tineri din 25 de țări vor vizita România în cadrul proiectului „Discover Romania Beyond Dracula”, ce se va desfășura la nivel național, în Craiova 20 dintre acești tineri internaționali vor fi prezenți în perioada 19 – 26 iulie.

„Discover Romania Beyond Dracula”, proiect finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului, își propune îmbunătățirea imaginii României la nivel internațional și național în rândul populației tinere prin promovarea culturii și patrimoniului național, dar și prin încurajarea voluntariatului în rândul tinerilor.

În perioada 20 – 23 iulie, reprezentanții AIESEC vor organiza traininguri profesionale de pregătire pentru tinerii internaționali pe teme precum jurnalism, blogging, fotografie, editare foto-video și social media. Aceștia vor realiza articole pentru blog-urile personale, dar și pentru blogul național AIESEC România, rețelele de socializare Facebook și Twitter și reportaje radio și TV, pentru a-și ține la curent prietenii din țările lor cu privire la experiențele trăite în România.

În perioada în care vor fi preluați de AIESEC Craiova, tinerii internațonali vor vizita Băile Herculane, Cheile Sohodolului, Tg. Jiu, Orșova, Drobeta Turnu Severin, dar și obiective turistice din Craiova, cum ar fi Parcul „Nicolae Romanescu”, Piața Mihai Viteazul și Teatrul Național „Marin Sorescu”.

În perioada 18 – 20 august, străinii vor lucra la editarea și compilarea datelor obținute de pe teren (texte, foto și video) și vor realiza materiale de presă pe care le vor disemina în rețelele lor sociale și pe blog-uri, urmând ca în data de 21 august fotografiile realizate de studenții internaționali să fie expuse la București, Cluj-Napoca și Timișoara.

În perioada 24 – 31 august vor fi organizate evenimente de încheiere a proiectului, tinerii vor avea șansa de a-și împărtăși experiențele trăite în țara noastră și se vor întoarce acasă cu amintiri plăcute, dar și cu o nouă imagine, una pozitivă, consolidată pe termen lung despre țara noastră. Opinia pe care și-o vor crea despre România va fi exprimată printr-o comunicare interpersonală prietenilor, colegilor și familiilor iar brandul nostru de țară va fi promovat în rândul grupurilor sociale ale voluntarilor străini participanți la proiect.

Website-ul oficial al proiectului este www.romaniabeyonddracula.aiesec.ro.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.