Craiova: Interes scăzut, în prima zi a Târgului locurilor de muncă

Craiova: Interes scăzut, în prima zi a Târgului locurilor de muncă

1.291
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(6 voturi, media: 3,17)

Târgul locurilor de muncă vizează tinerii din anii terminali din liceele din judeţul Dolj, oferindu-le acestora şansa de a relaţiona direct cu firmele implicate în eveniment, de a pune la un loc atât entităţile publice, companiile cât şi tinerii dornici să se angajeze. La eveniment au fost invitați 300 de angajatori, dintre care şi-au anunţat prezenţa 42 de companii din Dolj şi din regiune, dar şi o firmă de recutare din Bucureşti. Din păcate, prima zi a evenimentului nu pare să fi suscitat interesul tinerilor craioveni, numărul celor prezenți fiind unul redustarg locuri de munca centrul multifunctional craiova (23)

Companiile participante la târg pun la dispoziţie 100 de locuri de muncă publicului interesat, dar şi numeroase programe de pregătire şi reintegrare a tinerilor interesaţi să obţină o calificare necesară în domeniul studiat. Aşteptările angajatorilor prezenţi astăzi la eveniment sunt realiste, iar agenții economici ştiu că trebuie să acorde tinerilor o şansă în piaţa muncii.

 

Oferte pentru tinerii calificați într-o școală profesională

 

Spre exemplu, un angajator din domeniul agriculturii a venit în fața tinerilor cu o ofertă de două locuri de muncă, respectiv de mecanic atelier, pentru care a primit deja patru CV-uri potrivite, important fiind pentru companie ca tinerii să aibă cunoştinţe minime aculumate, să ştie cel puţin ce înseamnă un motor, deoarece le oferă acestora posibilitatea de a-i forma în propriile ateliere de mecanică. targ locuri de munca centrul multifunctional craiova (11)

Un tânăr fără bacalaureat, interesat să aplice pentru poziţia de mecanic la respectiva firmă, spune că îşi doreşte să îşi găsească un job şi să primească seriozitate din partea angajatorului, sperând să reuşească să se angajeze în urma acestui târg al locurilor de muncă.

 

Fabrica de Avioane caută electricieni şi mecanici de aviaţie

 

Și Fabrica de Avioane Craiova este prezentă la eveniment, însă condițiile cerute de uzină par să restricționeze accesul tinerilor la locurile de muncă de aici. „Sunt foarte multe persoane interesate la târg, dar fără studiile necesare, ţinând cont de faptul că noi căutăm electricieni aviaţie şi mecanici de aviaţie, este destul de dificil să găsim tineri pregătiți, ținând cont că în Craiova nu există licee de profil. Însă, noi le oferim şansa de a căpăta experienţă, de a învăţa de la specialiştii pe care fabrica îi are„, spune un reprezentat al fabricii de Avioane Craiova. sorin raducan prefect dolj

Părerile tinerilor prezenţi la eveniment sunt, însă, diferite, deoarece pentru absolvenţii cu studii superioare nu există poziţii pe care pot aplica.

Prezent la eveniment, prefectul de Dolj Sorin Răducan, a vorbit despre importanţa înfinţării de noi locuri de muncă, în special în rândul tinerilor care nu au absolvit examenul de bacalaureat. «”Garanţii pentru TINEri!” este o iniţiativă lăudabilă, cu atât mai mult cu cât este vorba despre un proiect cu finanţare din fonduri europene,  întrucât, suntem conştienţi cu toţii că tinerii sunt șansa României, iar într-o societate îmbătrânită aceştia trebuie promovaţi, încurajaţi şi sprijiniţi. Şomajul în rândul tinerilor este o problemă persistentă în întreaga lume, nu doar în ţara noastră, care, în ciuda îmbunătăţirii condiţiilor economice, rămâne la cote foarte ridicate».

Evenimentul desfăşurat zilele acestea în Craiova a avut loc şi în judeţele Gorj şi Vâlcea. În ultimele două județe, 80 de tineri au fost angajați, 60 au fost implicaţi în stagii de ucenicie, iar alți aproximativ 300 au fost implicați în diverse programe de pregătire.

Potrivit preşedintelui Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, este nevoie de un astfel de proiect pe piaţa muncii deoarece în ultimii ani s-a creat o ruptură între şcoală şi mediul economic din România, iar acest eveniment vine tocmai în sprijinul acestei probleme reale cu care se confruntă societatea noastră.

Târgul locurilor de muncă continuă şi mâine, 20 noiembrie 2014, între orele 10,00 – 15,00.

Foto: Florin Tomescu



2 COMENTARII

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     29-06-2009
    Mesaje
    457

    La cati tineri fara loc de munca sunt in Craiova si imprejurimi ar trebui sa poata fi ocupate toate locurile vacante ale acelor societati. Dar binenteles ca printre acestia sunt si cei cu studii superioare pt care nu se pot asigura locuri de munca, insa pt cei doar cu bac sau chiar fara, eu cred ca ar trebui sa se ocupe toate locurile.
    Poate nu s-a mediatizat suficient, poate cei din celelalte orase ale judetului sau din mediul rural nu au aflat inca . . .

  2. #2
    De-al casei
    Data de inscriere
     24-05-2008
    Locatie
     now ... here
    Mesaje
    387

    ” Da, da, da … ” LOV

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.